StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Газон не можна косити ще цілий місяць: експерти назвали причину

3 червня 2024, 15:50оновлено 4 червня, 07:54
330
Садівників закликають не косити газон у червні після того, адже такі дії можуть серйозно вплинути на екосистему та на популяцію корисних комах.
Газон не можна косити ще цілий місяць: експерти назвали причину
Коли косити газон літом - експерти попередили про наслідки / Колаж Главред, фото: УНІАН

Сер Девід Аттенборо звернувся до садівників із суворим попередженням не стригти газон раніше липня. Весна була вологою, вітряною і загалом жахливою, з постійними зливами і навіть повенями, тому багатьом садівникам було досить легко слідувати травневому правилу "Не косити траву".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як якісно зробити власний газон на дачі, рекомендуємо наш матеріал: Експерт із садівництва розповів, як привести газон до ладу всього за пару тижнів.

Експерт з питань природи сер Девід Аттенборо каже, що косити траву не варто і в червні, і зробив суворе попередження про шкоду, яку це може спричинити, повідомляє Express.

відео дня

Це пов'язано з тим, що комахи, такі як бджоли, метелики і навіть оси та шершні використовують газони, зокрема, маргаритки, бур'яни та польові квіти, що ростуть на них, для розмноження, запилення та підтримки здорової екосистеми в цей час року.

Викошування трави перешкоджає цьому, вбиваючи безліч комах, які є важливою - і все частіше зникаючою - частиною нашої екосистеми, яка, в свою чергу, підтримує весь харчовий ланцюг.

"Якщо ці комахи вимруть, зрештою вимремо ми всі, бо їжа не може рости без запилення", - сказав Сер Девід Аттенборо в документальному фільмі про природу навівши приклад Великої Британії.

"Ніде немає більше польових квітів та комах-запилювачів, ніж на наших традиційних сінокісних луках. На жаль, за останні 60 років ми втратили 97 відсотків цього дорогоцінного середовища існування. Але за допомогою дружнього до природи землеробства луки можна відновити, щоб забезпечити притулок для дикої природи. Вся справа в часі. Якщо відкласти косовицю до середини липня, птахи та комахи зможуть завершити розмноження, а квіти - зав'язати насіння", - сказав він у фільмі BBC "Дикі острови".

Монті Дон раніше називав дату 21 червня, тоді як сер Девід обирає середину липня, тобто 15 липня. Безумовно, чим довше ви зможете протриматися до 15 липня, тим краще.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти