StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Такого ви ще не пробували: учасниця "Майстер Шефу" розповіла, як приготувати улюблену страву Івана Франка

10 грудня 2023, 10:53оновлено 15 грудня 2023, 16:21
Засипана капуста з пшоном може здивувати своїм справжнім українським смаком.
Час приготування Час приготування: 45 хв
Кухня Кухня Українська
Такого ви ще не пробували: учасниця 'Майстер Шефу' розповіла, як приготувати улюблену страву Івана Франка
Засипана капуста / Колаж Главред, фото misteram.com.ua, besahy.com

Українська кухня може здивувати вас, адже в ній дуже багато різноманітних страв, але забутих. Так, учасниця "Майстер Шеф" Мирослава Пекарюк поділилася улюбленою стравою відомого українського письменника Івана Франка, яка є автентичною для нашої країни - засипана капуста.

Засипана капуста з пшоном - рецепт

Інгредієнти:

  • капуста квашена - 900 г
  • пшоно шліфоване - 5 ст. л.
  • яйце - 1 шт
  • сметана (20%) - 370 г
  • цибуля - 3 шт
  • підчеревина - 500 г
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування: Квашену капусту відтискаємо, нарізаємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити майже до готовності (якщо капуста дуже квасна, то перед варінням промиваємо її). Пшоно заливаємо окропом, залишаємо запарюватись на 15-20 хв, потім зливаємо з нього воду. Збиваємо яйце (як на омлет), перетираємо яйце з пшоном, засипаємо його зверху на капусту і НЕ перемішуємо поки не звариться пшоно (вода має покривати пшоно десь на 1 см).

відео дня

Цибулю нарізаємо кубиком, підсмажуємо до золотистості, додаємо сметану і прогріваємо. Вливаємо нашу засмажку в капусту і аж тоді гарно перемішуємо. Доводимо засипану капусту до смаку по солі та перцю і варимо до такої консистенції, як ви бачите на відео. Нарізаємо дрібно цибулю, а підчеревину нарізаємо файними шматками (на шкварки). Смажимо підчеревину, поки сало практично не витопиться, додаємо цибулю, солимо, перчимо і смажимо до румʼяності.

Накладаємо в миску капусту, зверху кладемо шкварки, беремо ложки в руки і насолоджуємось цією колоритною та нереально смачною стравою.

Дивіться, як приготувати засипану капусту з квашеної капусти:

@kudriava.food Засипана капуста зі шкварками? Інгредієнти: - Капуста квашена 900 г - Пшоно шліфоване 5 ст. л. - Яйце 1 шт - Сметана (20%) 370 г - Цибуля 3 шт - Підчеревина 500 г - Сіль - Перець Спосіб приготування: 1. Квашену капусту відтискаємо, нарізаємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити майже до готовності (якщо капуста дуже квасна, то перед варінням промиваємо її); 2. Пшоно заливаємо окропом, залишаємо запарюватись на 15-20 хв, потім зливаємо з нього воду; 3. Збиваємо яйце (як на омлет), перетираємо яйце з пшоном, засипаємо його зверху на капусту і НЕ перемішуємо поки не звариться пшоно (вода має покривати пшоно десь на 1 см); 4. Цибулю нарізаємо кубиком, підсмажуємо до золотистості, додаємо сметану і прогріваємо; 5. Вливаємо нашу засмажку в капусту і аж тоді гарно перемішуємо; 6. Доводимо засипану капусту до смаку по солі та перцю і варимо до такої консистенції, як ви бачите на відео; 7. Нарізаємо дрібно цибулю, а підчеревину нарізаємо файними шматками (на шкварки); 8. Смажимо підчеревину, поки сало практично не витопиться, додаємо цибулю, солимо, перчимо і смажимо до румʼяності; 9. Накладаємо в миску капусту, зверху кладемо шкварки, беремо ложки в руки і насолоджуємось цією колоритною та нереально смачною стравою? #kudriavafood#фудблогукраїнською#автентичністрави#засипанакапуста#українськістрави#food#готуємовдома#автентичнакухня♬ оригінальний звук - Мирослава Пекарюк

Читайте більше рецептів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти