Гірка правда про земельну реформу

30 квітня 2021, 08:41
Україну чекає дострокове відкриття "великого ринку" землі з метою "боротьби" з кризою.
земля, продаж
Українці не хочуть продавати землю / agroportal.ua

Днями Кабмін затвердив законопроект про консолідацію земель.

Вам часто брешуть: земельну реформу "запустять" тільки для фізичних осіб; ніхто не змусить продавати землю; більшість українців не хочуть продавати.

А тепер тільки правда і нічого крім правди. Так, українці не хочуть продавати землю (приблизно 60%). А хто їх буде питати?

відео дня

Відповідно до урядового законопроекту: власник земельної ділянки з метою консолідації має право вимагати через суд обміну суміжної земельної ділянки на "рівноцінний".

Тобто, головне - вклинитися в масив паїв. А потім можна через суд забрати у вас всі ваші ділянки землі з обміном на "рівноцінні". Приблизно як землю під нетрями в Мумбаї забирають під забудову з обміном для їх мешканців де-небудь на "звалищі".

читайте такожЩо хорошого і поганого в законопроекті Про ринок земліВже зараз, великі користувачі землі в Україні приглядають собі "обмінний фонд" серед непридатних земель.

Далі більше - проект землеустрою щодо консолідації за участю вашої ділянки землі можна буде розробити взагалі без вашої згоди. При чому, з уже новими межами ділянок.

Суд все це повинен лише "затвердити". Саме тому, судова реформа затівається разом із земельною: суддя, місцевий "шериф" і лендлорд будуть кращими друзями.

Ласкаво просимо в Середньовіччя: Робін Гуди, ау...

І якщо правда, то вся. Законопроект повністю виключає розділ про обов'язки землекористувача.

А там: цільове призначення, охорона навколишнього середовища, сплата податків, права власників суміжних ділянок, збереження родючості ґрунтів, санітарні та екологічні вимоги до продукції, правила добросусідства, збереження геодезичних знаків.

А тепер питання в студію. Навіщо ці норми про консолідацію, якщо найближчим часом, можна буде купити всього кілька сотень гектарів і лише фізичним особам? Консолідація має сенс лише при формуванні великих масивів землі.

Відповідь очевидна: нас чекає дострокове відкриття "великого ринку" з метою "боротьби" з кризою. "Дороги" вже не допомагають.

Або активація схем скупки землі на підставних "фізиків".

І вже зараз готуйтеся до консолідації - вас ніхто не питатиме. Ну або читайте поему Т.Г. Шевченка "Гайдамаки"... Ми семимильними кроками рухаємося в 18 століття....

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти