StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Курсанти. Гостомельський рубіж": 1+1 покаже документалку про студентів, які зупинили ворожу колону

10 серпня 2023, 15:34
Подвиг курсантськогобатальону, який зупинив колону танків окупанта під Києвом, став основою документального фільму циклу "Історії України: відновлення правди".
"Курсанти. Гостомельський рубіж" - документальний фільм на 1+1 Україна
"Курсанти. Гостомельський рубіж" - документальний фільм на 1+1 Україна / коллаж: Главред, фото: Прес-служба

На 1+1 Україна продовжуються вечори документального кіно під назвою "Історії України: відновлення правди". Щоп’ятниці ввечері глядачі можуть побачити документальні стрічки авторства журналістів та творчих команд телеканалу 1+1 Україна, що допомагають відновити історичну справедливість та доносять правдиві факти про повномасштабне вторгнення росії до України.

Цієї п’ятниці, 11 серпня, о 21:30 телеканал 1+1 Україна покаже документальний фільм "Курсанти. Гостомельський рубіж" про курсантський стрілецький батальйон, який зупинив колону танків окупанта на підступах до Києва. Режисером став Тарас Ткаченко, відомий своєю роботою над екранізацією романа Василя Шкляра "Чорний ворон".

Це стрічка про те, як 25 лютого вісімнадцятирічні курсанти прийняли свій перший бій, закриваючи собою міст із Гостомеля на Київ. Фільм проведе аналогію з подвигом оборонців Крут у лютому 1918 року, які у свій час затримали наступ більшовиків на столицю. Теперішні ж герої - хлопці, що зі студентської лави одразу прийшли на фронт. Курсанти військового навчального закладу, які, до кінця не усвідомлюючи можливостей ворога, протягом місяця протистояли росіянам на полі бою.

відео дня

У документальному фільмі автори проєкту, окрім хроніки подій лютого-березня 2022 року та порівняння їх із задокументованими спогадами учасників бойових дій під Крутами, також розвінчають деякі міфи протистояння курсантів проти більшовиків - чи були досягнуті цілі наших оборонців, яких реальних втрат зазнали курсанти під Крутами.

Крім того, в документальному фільмі "Курсанти. Гостомельський рубіж" будуть розкриті цікаві факти бою під Гостомелем, а саме, що знайшли українські захисники в спалених машинах кемеровського омону, який першим намагався прорватися через міст до Києва.

Дивіться "Курсанти. Гостомельський рубіж" 11 серпня о 21:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти