StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Втечуть назавжди": як позбутися мишей за допомогою чорного перцю та лаврового листа

21 листопада 2023, 19:42оновлено 21 листопада 2023, 20:12
Куди покласти лавровий лист, щоб позбутись гризунів у власному будинку назавжди - корисні лайфхаки у матеріалі Главреду.
'Втечуть назавжди': як позбутися мишей за допомогою чорного перцю та лаврового листа
Як позбутися мишей за допомогою лаврового листа / колаж: Главред, фото: pexels.com

Що реально допомагає від мишей та як назавжди позбутись від них - це питання кожного, хто хоча б раз зіштовхувався із цією проблемою. Гризунів важко позбутися у будинку, однак, можна знайти дієвий метод, який допоможе ефективно позбутись від шкідників.

Садівниця Тетяна у своєму Youtube-каналі поділилась дієвими методами боротьби із гризунами. Вона розповіла про те, що найбільше приваблює мишей та про різні способи їх знищення.

Як позбутися мишей у будинку народними засобами

Цікавий метод, як за допомогою меленого чорного перцю позбутись шкідників. Відомо, що перець має різкий та сильний запах, який миші взагалі не переносять. Варто рясно розсипати чорний мелений перець у місці, де ймовірно живуть миші. Під час дихання миші відчують різкий запах та зрозуміють, що варто тікати.

Лавровий лист також може допомогти у боротьбі проти мишей. Лаврове листя подобається гризунам і вони залюбки його з'їдять, однак, після цього в їх організмі буде виділятись спеціальна речовина, яка надзвичайно токсична для мишей.

Якщо вам відомо, де завелись миші, то варто закласти дірки спеціальним пінопластом та металевими решітками із дрібними дірками. Таким чином гризуни не зможуть проникнути у ваш дім знову.

Який запах не переносять миші

Нашатирний спирт надзвичайно страшний для мишей та відлякує їх своїм різким запахом. Щоб дієво позбутись гризунів, варто розчинити 2-2,5 чашки нашатирного спирту та 200 мл води. До цього розчину рекомендується додати 2-3 ложки порошку для прання. Будьте обережні у використанні такого методу та розставляйте засіб лише у недоступних для дітей та тварин місцях.

Відомо, що гризуни також не люблять запаху м'яти. Тож можна скористатися есенцією перцевої м'яти - це дієво вплине на мишей. Потрібно лише вимочити декілька ватних кульок в есенції із м'яти, а потім варто розкласти їх по периметру будинку.

Дивіться відео про те, як ефективно позбутися мишей в хаті:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти