StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Тест на IQ: 8 способів "прокачати" мозок

22 жовтня 2020, 12:07
Можна підвищити рівень інтелекту за допомогою правильного інтелектуального навчання.
1603357625-8260.jpg
Можна підвищити рівень інтелекту за допомогою правильного інтелектуального навчання / Pixabay

Ви коли-небудь замислювалися про те, чи можна підвищити свій IQ? Що ж, як з'ясовується, можна підвищити рівень інтелекту за допомогою правильного інтелектуального навчання.

Дослідження показують, що існують різні способи розвитку деяких найважливіших навичок, пов'язаних з людським інтелектом.

У цій статті Главред розгляне деякі види діяльності, які можуть підвищити ваш IQ.

відео дня

Зміст

Що таке рівень IQ?

IQ, скорочено від коефіцієнта інтелекту, є мірою чийогось інтелектуального інтелекту і потенціалу. Цей вимір був популяризований у 1900-х роках французьким психологом Альфредом Біне.

IQ вимірюється за допомогою стандартизованого тестування, проведеного ліцензованими психологами і, в деяких випадках, психологами, які пройшли спеціальну підготовку в області психічного здоров'я. Загальні стандартизовані тести IQ включають:

  • Шкала інтелекту Векслера для дітей (WISC-V)
  • Шкала інтелекту Векслера для дорослих (WAIS)
  • Шкала інтелекту Стенфорда-Біне

Незважаючи на те, наскільки популярні онлайн-тести IQ і додатки, вони не можуть точно виміряти ваш IQ так само, як тести IQ, проведені психологом.

І хоча рівні IQ-це один із способів вимірювання інтелекту, вони не єдиний показник. Замість цього IQ-тестування можна використовувати в якості першого кроку в діагностиці інших станів психічного здоров'я і труднощів з навчанням.

Дії, які можуть підвищити ваш IQ

Є дві категорії людського інтелекту: рухливий інтелект і кристалізований інтелект. Рухливий інтелект пов'язаний з абстрактними міркуваннями, тоді як кристалізований інтелект пов'язаний з розвитком інтелектуальних навичок.

За даними Національної медичної бібліотеки, на ці типи інтелекту можуть впливати різні генетичні фактори та фактори навколишнього середовища, в тому числі:

  • IQ батьків
  • гени
  • сімейне життя
  • стиль виховання
  • харчування
  • освіта

Ось кілька дій, які ви можете виконувати, щоб поліпшити різні області свого інтелекту, від міркувань і планування до вирішення проблем і багато чого іншого.

1. Активність пам'яті

Вправи на пам'ять можуть допомогти поліпшити не тільки пам'ять, але також мислення і мовні навички. Фактично, ігри на пам'ять використовувалися в дослідженнях для вивчення того, як пам'ять співвідноситься з мовою і предметними знаннями.

Міркування і мова використовуються в якості показників інтелекту, а це означає, що діяльність з пам'яттю може продовжувати розвивати інтелект.

Дії, які включають тренування пам'яті, включають:

  • пазли
  • кросворд
  • концентрована карткова гра або зіставлення карт
  • судок

2. Виконавчий контроль діяльності

Виконавчий контроль-це здатність керувати складною пізнавальною діяльністю. Це частина виконавчої функції, яка також включає виконавче управління та регулювання. Дослідження показують, що керуюча функція тісно пов'язана з плавними міркуваннями, одним з аспектів людського інтелекту.

Заходи, що включають навчання керівному контролю, включають:

  • Скреббл
  • Шарада
  • Головоломка

3. Візуально-просторове мислення

Візуально-просторове мислення включає в себе розумові процеси, пов'язані з фізичними уявленнями.

В одному дослідженні вчені виявили, що поліпшення зорово-просторового мислення призвело до збільшення результатів тестів IQ. У цьому дослідженні пам'ять і виконавчий контроль частково використовувалися, щоб допомогти поліпшити зорово-просторове мислення учасників.

Дії, які включають візуальне та просторове навчання, включають:

  • лабіринт
  • точка зору діяльності
  • 3-D моделі
  • розгорнуті призми

4. Реляційні навички

Теорія реляційних фреймів пов'язана з розвитком людського пізнання і мови через реляційні асоціації. Дослідження 2011 року показало, що використання теорії реляційних рамок як втручання може значно поліпшити показники IQ у дітей.

Більш недавнє дослідження з використанням цього втручання також виявило поліпшення в IQ, вербальному і числовому мисленні.

Дії, які включають реляційне навчання, включають:

  • книги з вивчення мов
  • порівняння об'єктів
  • порівняння сум

5. Музичні інструменти

Вам не обов'язково ставати наступним відомим музикантом, щоб навчитися грати на музичному інструменті. Одне дослідження показало, що у музикантів краще робоча пам'ять, ніж у НЕ музикантів.

Враховуючи важливу роль, яку пам'ять відіграє в інтелекті, ваш IQ може принести користь, нарешті, оволодіти тим музичним інструментом, який ви завжди хотіли вивчити.

6. Нові мови

Ви були б здивовані, дізнавшись, що більше половини населення світу, якому довіряють, є двомовним? Не дивно, що вивчення декількох мов корисно для людського мозку-і чим раніше, тим краще.

Недавнє дослідження Trusted Source досліджувало взаємозв'язок між раннім вивченням мови та IQ. Результати показали, що вивчення мови за допомогою розмови та взаємодії в період від 18 до 24 місяців було найбільш корисним для когнітивних результатів у більш пізньому віці.

7. Часте читання

Не можна заперечувати, наскільки корисні книги для когнітивного розвитку людини. Фактично, користь для розвитку стає ще більш очевидною, коли книги стають частиною батьківської діяльності.

В одному з недавніх досліджень "надійне джерело" дослідники виявили, що, коли батьки читають своїм дітям вголос, у дитини поліпшуються мовні навички та навички когнітивного розвитку.

8. Безперервна освіта

Освіта в будь-якій формі має вирішальне значення для розвитку людського інтелекту.

В огляді досліджень з IQ та освіти більше 600000 учасників були вивчені, щоб визначити вплив освіти на рівні IQ. Дослідники виявили, що за кожен додатковий рік формальної освіти учасники отримували від одного до п'яти балів IQ.

Дії, які не підвищать ваш IQ

Хоча є чимало занять, якими ви можете насолоджуватися кожен день, які можуть допомогти підняти свій IQ, наступні міфи не включені в ці пропозиції:

  • приймати полівітаміни
  • слухати музику
  • Підготовка до тесту IQ

Як правило, подібні заняття дуже мало допомагають розвинути навички, необхідні для поліпшення вашого інтелекту. Щоб по-справжньому поліпшити свій IQ, Вам слід зосередитися на заняттях, які розвивають навички вашого мозку, пов'язані з плавним і кристалізованим інтелектом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти