StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що означає фіолетове світло у вікні: про це варто знати кожному

18 вересня 2023, 16:45
476255
Чому в будинках горить фіолетове світло у вікнах - Главред дізнався цікаві деталі.
Що означає фіолетове світло у вікні: про це варто знати кожному
Фіолетове світло у вікнах / колаж: Главред, скріншоти: Youtube

Що символізує фіолетовий колір - Главред розібрався, чим усіх так приваблює цей колір. Фіолетовий колір асоціюється із творчістю та чимось загадковим, містичним. Вважається, що відтінки фіолетового допомагають тим, хто не може знайти своє місце в житті.

Чому в будинках горить фіолетове світло

Відомо, що ультрафіолетове світло - це основний прискорювач фотосинтезу для рослин. Фіолетове світло працює підживленням для них, таким чином компенсує нестачу сонячної енергії. Донедавна таку техніку "підсвічування" рослин використовували лише агрономи, але нині це доступно кожному.

Зазвичай люди купують фіолетові фітолампи і встановлюють їх біля розсади, квітів та інших рослин. Фіолетове світло допомагає швидше рости кореневій системі рослини і формує її крону, червоне світло має вплив на цвітіння та дозрівання.

відео дня

Навіщо розсаді фіолетове світло

Фіолетове світло допомагає рослині рости здоровим. Його використовують, якщо рослині не вистачає природного світла. У таких випадках можу виникнути сповільнення фотосинтезу та призвести до загибелі рослини.

  • Зазвичай фітолампу застосовують для екзотичних видів рослин, які вимагають довшого поглинання світла.
  • Більшість рослин потребують багато світла, щоб рости. Якщо кімната, в якій знаходяться рослини, не на сонячному боці, тоді також варто використати фіолетове освітлення для спеціального підживлення рослин.
  • Фіолетові фітолампи варто застосовувати, якщо взимку у вас вдома потужне опалення. Рослина може не зрозуміти, що настала зима і рослини не можуть впасти в сплячку. Відповідно, що вони потребують багато світла, щоб насичитись енергією.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти