StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відрізнити справжню сметану від підробки: на що дивитися і як перевірити

2 грудня 2023, 13:03оновлено 3 грудня 2023, 09:06
Дотримуючись цих простих порад, ви зможете не тільки відрізнити справжню сметану від підробки, але і переконатися в її високій якості.
Як відрізнити справжню сметану від підробки
Як відрізнити справжню сметану від підробки / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

На полицях магазинів сметана представлена в розмаїтті брендів і упаковок, і вибрати справжній молочний продукт стає все складніше. Як бути впевненим в тому, що ви купуєте якісну сметану і уникаєте підробок?

Ми розібралися, як визначити наявність пальмової олії в сметані і перевірити її якість.

Також Главред дізнався, як відрізнити справжній сир від підробки за 3 хвилини. Ми поділилися ключовими методами та ознаками, що допомагають споживачам зробити правильний вибір і уникнути фальсифікації.

відео дня

Інгредієнти: читайте склад уважно

Перший крок - вивчіть склад сметани. Підробки часто містять пальмову олію, яка не тільки погіршує якість продукту, але і шкідливо для здоров'я. Якщо в складі вказана пальмова олія, варто задуматися про вибір альтернативи.

Колір і консистенція

На зовнішній погляд можна багато сказати про сметану. Оригінальна сметана має приємний молочний відтінок, в той час, як підробки можуть бути більш блідими або навіть жовтуватими. Консистенція також грає роль - справжня сметана повинна бути густою і кремоподібною.

Справжня сметана має характерний аромат

Піднесіть упаковку до носа - справжня сметана має характерний молочний аромат. Якщо запах здається дивним, хімічним або відсутній зовсім, це може свідчити про неприродні добавки.

Як визначити наявність пальмової олії в сметані?

Ви можете перевірити сметану на пальмову олію за допомогою простого тіста. Насипте трохи сметани в склянку води. Якщо продукт починає розчинятися або утворює маслянистий шар на поверхні води, це може свідчити про присутність пальмової олії.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти