StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Як краще заморожувати вишню з кісточками чи без: варто бути обережним

20 червня 2024, 02:02оновлено 2 липня, 14:44
4211
Чи можна їсти заморожену вишню з кісточкою та як зберігати вишню - Главред зібрав корисні поради.
Як краще заморожувати вишню з кісточками чи без: варто бути обережним
Чи можна заморожувати немиту вишню / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Чи можна заморожувати немиту вишню та як правильно її зберігати на зиму - Главред зібрав корисні поради. Господині розповіли, що можна зберігати та заморожувати ягоди на зиму як з кісточками, так і без них. Однак, на відміну від очищеної вишні, ягода із кісточкою зберігає більше соку, тож буде зручніша для подальшого використання для приготування страв.

Дізнайтесь корисні поради, прочитавши цей матеріал: Як заморозити цвітну капусту - поради від відомого українського шеф-кухаря.

Як заморозити вишню на зиму у морозилці

Господині вважають, що найшвидший та найпростіший спосіб заморожування вишні саме із кісточками. Для цього варто лише ретельно перебрати та промити ягоди. Також необхідно відірвати хвостики від ягід. Після того, як вишні підсохли на рушниках, тоді потрібно пересипати ягоди у спеціальний контейнер або зіп-пакети.

Також необхідно пам'ятати, що вишні не підходять для повторного заморожування, тож краще розділяти ягоди у невеликі пакети, щоб за один раз використати всю вишню.

Чи потрібно мити вишню перед заморожуванням на зиму

  1. Насамперед перед заморожуванням вишні варто обирати лише стиглі ягоди, головне - без пошкоджень.
  2. Щоб вишня зберегла в собі максимум вітамінів, тоді необхідно відправити ягоди у морозилку у той же день, коли були зібрані. Краще збирати вишні у суху та нежарку погоду.
  3. Перед заморожуванням ягоди варто добре перебрати, відірвати плодоніжки і промити, а потім просушити, щоб зайва волога зникла.
  4. Варто пам'ятати, що найкраща температура для заморозки буде -18-23°С.
  5. Господині розповіли, що найкраще заморожувати вишню в звичайних пакетах, або пластикових контейнерах. Варто, щоб вишні герметично упаковані.

Скільки зберігається заморожена вишня без кісточок

Заморожена вишня без кісточок не лише зберігає свої вітаміни, мікроелементи та мінерали, а й соковитий та солодкий смак. Однак, фахівці наголошують, що зберігати заморожену вишню у морозильній камері можна не більш як рік.

Якщо ви обрали варіант сухого заморожування вишні, то вони стануть твердими, а це не дасть розвиватись бактеріям. Також при такому заморожуванні вишня буде довше зберігатись.

Дивіться відео про те, як заморозити вишню:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти