StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися від тривожності: прості способи легко приголомшать

1 вересня 2023, 16:37оновлено 2 вересня 2023, 11:18
Часи нині складні і нервові ‒ без винятку для всіх людей. Главред вирішив розповісти, як позбутися від почуття тривоги і стресу.
Тривожність
Як позбутися від тривожності - прості способи / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Відразу скажемо, що тривожність — стійка риса людини, яка з часом, на жаль, може стати його частиною. Як правило, є якась причина або кілька причин, через яку необхідно було сформувати таку якість. Психіка і тіло людини зазвичай прагнуть до того, щоб допомагати його свідомості. І якщо людина постійно перебуває в стані стресу ‒ якщо у нього непроста обстановка в сім'ї, проблеми в школі або вузі, важка соціалізація, проблеми з друзями (або, як зараз в українців ‒ в їх країні йде війна), то ось тоді і розвивається така якість, як тривожність.

Як позбутися від тривожності

По-перше, потрібно працювати з обмежуючими переконаннями. Перш за все, потрібно вести роботу з обмежуючими переконаннями. Потрібно усвідомити, через що таке відбувається. Буває і так, що у людини стабільна робота, все добре в родині, але при цьому він все одно раз у раз стикається з тривогою. Стало бути, необхідно розібратися в причинах тривожності.

Вас також може зацікавити наш інший матеріал на схожу тему: "Знизити стрес і тривожність – 7 натуральних заспокійливих".

відео дня

По-друге, потрібно сфокусуватися на власному тілі. Потім дуже добре використовувати дрібну моторику і повертати фокус уваги на власне тіло (тут підійдуть різні тілесні практики, техніки заземлення, усвідомленого дихання.

По-третє, розпізнавати інші почуття. Часто при тривозі люди намагаються заглушити такі почуття. Починають багато і нездорово харчуватися, а потім тонуть в повсякденній суєті. У такий момент важливо виявити, які ще супутні почуття переживає людина. Наприклад, раптом він боїться бути відкинутим або кинутим, відчуває себе неповноцінним, йому не вистачає автономності і т.д. тут важливо відразу відзначити, що саме викликало тривогу.

По-четверте, абстрагуйтеся. Рутинні дії допомагають знизити рівень тривожності. Витратьте час на хобі, на фільми, на прибирання або на заняття спортом — намагайтеся періодично відключатися від новинного потоку (і приділяйте час собі і своєму організму).

Тривожність

Як допомогти собі при тривалому стресі

Перш за все, потрібно дотримуватися режиму сну. Банально, але якщо людина нормально висипається, то у нього нормально виробляється гормон росту, який відповідає за відновлення організму (в тому числі і нервової системи). Особливо, якщо людина засинає до півночі. Окремі дослідження говорять і те, що не завжди безсоння є наслідком психічних розладів, часом саме недосип провокує появу психологічних проблем.

Потім бажано вчасно переключитися від одного виду роботи на інший. Наприклад, від фізичного навантаження до розумової діяльності. Так, коли людина займається спортом, то йде відновлення функцій головного мозку за рахунок надходження кисню. А під час розумового навантаження вчасно відновлюються м'язи за рахунок поліпшення кровотоку.

Ну і стандартне чергування роботи і навчання з невеликою кількістю фізичного навантаження вчасно налагодить роботу обмінних процесів організму. І разом з тим прискорить відновлення нервової системи (в тому числі і сприяючи її зміцненню).

Інші тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти