StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися неприємного запаху і шерсті домашніх тварин: ефективні поради

20 січня 2024, 03:45
Шерсть домашніх тварин може зіпсувати ваш улюблений одяг. Однак є кілька способів позбутися цієї проблеми, не докладаючи багато зусиль.
Як позбутися неприємного запаху і шерсті домашніх тварин: ефективні поради
Шерсть ваших улюбленців більше не псуватиме одяг / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Дотримання порядку і прибирання кімнат у будинку, як правило, набагато складніші завдання, якщо вдома є домашні тварини. Першими жертвами стають покривала, постільна білизна і наш одяг. Шерсть досить легко чіпляється до тканин, а позбутися від неї набагато складніше.

Однак неприємності від домшніх улюбленців на цьому не завершуються. Незалежно від того, чи це собаки, коти чи інші домашні тварини, як правило, вони, залишають досить неприємні запахи, яких варто позбутися якнайшвидше, щоб вони не стали стійкими.

Як швидко позбутися шерсті

Видалення шерсті та ворсинок - не надто складне завдання, хоча й вимагає часу. Багато людей використовують липкі ролики або пилосососи для прибирання шерсті.

відео дня

Іншим широко використовуваним методом є леза для бритви. Вони легко зрізають ворсинки, які чіпляються до одягу. Однак це займає більше часу, оскільки вам доведеться проводити бритвою по одежі шар за шаром.

Натомість існує метод, який вирішить проблему всіх речей, на які потрапила шерсть домашньої тварини. Для цього потрібна лише одна річ - губка.

Розріжте дві типові губки для ванни навпіл і киньте їх у барабан пральної машини. Матеріал губки захоплює шерсть, коли одяг обертається в пральній машині. Крім того, цей трюк можна використовувати не один раз. Використовуйте губки, поки вони не заповняться шерстю.

Як позбутися неприємного запаху

Постільна білизна, штори та будь-які інші тканини у вашому домі можуть вловлювати запахи домашніх тварин. Періть їх регулярно, дотримуючись інструкцій виробника. Додавання харчової соди до засобу для прання допоможе усунути неприємні запахи.

Хорошим варіантом є використання натуральних освіжувачів повітря. Синтетичні освіжувачі повітря можуть маскувати запахи, але краще використовувати натуральні розчини. Розмістіть ємності з харчовою содою або активованим вугіллям у місцях, схильних до запаху, оскільки вони ефективно поглинають і нейтралізують запахи. Ви також можете використовувати ефірні олії (лавандову, евкаліптову або м’ятну), щоб освіжити повітря.

Що стосується твердих поверхонь, таких як дерев’яна або плиткова підлога, вони також можуть утримувати запахи. Мийте ці поверхні спецыальними очисними засобами або сумішшю води та оцту. Оцет є природним дезінфікуючим засобом і нейтралізатором запаху.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти