StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Священники радять саме їх: найкращі молитви за солдата на війні та перемогу України

23 серпня 2024, 18:12
251
Чимало людей в Україні моляться за своїх рідних, які знаходяться на війні. Главред з'ясував, кому молитися під час війни і які молитви потрібно читати.
Священники радять саме їх: найкращі молитви за солдата на війні та перемогу України
Кому молитися під час війни - найкращі молитви за солдата та Україну / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, ua.depositphotos.com

Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, благословив підносити посилені молитви у всіх храмах Помісної Церкви за Україну, її воїнів, перемогу правди та справедливий мир. Про те, яку молитву читати під час війни повідомляє прес-служба ПЦУ.

Молитва за перемогу України над агресором

Всесильний Господи, почуй молитви дітей Твоїх, споглянь в час важких випробувань на державу нашу – Україну.

Благослови та зміцни воїнів наших, владу, уряд та весь народ наш, які протистоять підступному російському агресору на землі, на морі та в повітрі. Правдолюбивий Господи, не дай ворогам знищити державу, народ та святині наші.

Благаємо Тебе, даруй нам з іменем Твоїм перемогу і справедливий мир наблизь.

Пошли грізного очільника небесного воїнства Твого – архістратига Михаїла, на допомогу мужнім захисникам нашим, щоб диявольські задуми агресора зруйнували вони та вберегли нашу Батьківщину-Україну.

Твоє бо є, щоб милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь

На потрійній ектенії:

Ще молимось Господу Богу нашому, щоб вислухав голос моління нас, грішних, і охоронив всіх людей України нашої в час тяжких випробувань та помилував рабів Своїх, воїнів, щоб зберіг їх від смертоносної рани і всякої хворости душевної і тілесної, щоб охоронив від усякої скорботи, лиха, гніву і недолі та дав їм повернутися здоровими і щасливими, Всемилостивий Господи, вислухай і помилуй.

Молитва про визволення від нашестя чужинців

Господи Боже сил, Боже спасіння нашого, Ти Єдиний твориш чудеса.

Поглянь в милості та милосерді на смирення рабів Твоїх і людинолюбно вислухай і помилуй нас: бо вороги наші зібралися на нас, щоб погубити нас і знищити державу нашу та святині наші.

Допоможи нам Боже, Спасителю наш, і визволи нас, заради слави імені Твого, і нехай на нас справдяться слова, сказані Мойсеєм: будьте сміливими, стійте і побачите спасіння від Господа, бо Господь бореться за нас.

Так, Господи Боже, Спасителю наш, не пом’яни беззаконь і неправд людей Твоїх і не відвертайся від нас гнівом Своїм, але в милості та милосерді відвідай смиренних рабів Твоїх, що до Тебе припадають: стань на допомогу нам і подай воїнству нашому з Ім’ям Твоїм перемогти.

Погуби наміри і неправедні насмілення тих, хто йде на нас війною.

Молимось до Тебе, Владико миру і спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги наші, і як прах розсипається від лиця вітру, так нехай розвіються їхні злі думки знищити державу нашу Українську.

Господи, втихомир тих, хто противиться заповідям та постановам Твоїм.

Поверни їм пам’ять Твоєї заповіді: Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться.

А для тих, хто противиться цій Твоїй заповіді, пошли гнів, скорботу і ангелів лютих, які вселять в них страх і пам’ять про те, що і вони себе християнами називають.

Нехай же Господи буде воля Твоя над нами і, якщо Твоє Провидіння буде таким, щоб покласти воїнам нашим у битві за Віру і Україну душі свої, то і їм прости гріхи їхні, і в день праведного Твого Суду подай вінці нетління. Але віримо і молимось Тобі Великодаровитий Господи, що ти захистиш, втихомириш і напоумиш та до спокою приведеш всіх.

Бо Ти єси захист і перемога, і спасіння для тих, хто надіється на Тебе, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь!

Кому молитися під час війни - який святий допомагає на війні

Крім того, священники зазначають, що молитись в час війни можна як Богу, так і іншим святим, зокрема святому Миколаю. Святий Миколай, свято якого відзначають 6 грудня, є одним із найбільш шанованих праведників у Церкві. Після Богородиці, саме до нього найчастіше звертаються з проханнями про молитовне заступництво, допомогу, захист і утвердження в правді.

Яка хороша молитва про війну - молитва Святому Миколаю

О святий отче наш Миколаю, предивний чудотворче!

Добрий наш пастирю і покровителю землі Української.

Ти є скорий помічник у бідах всім, хто до тебе прибігає.

До тебе після Господа і Матері Божої звертаємось, святий божий, силою даною тобі Богом яви чудо і милість Його на нас грішних.

Зупини ворога, що хоче погубити нас.

Захисти нашу державу Україну і нашу Церкву від усіх ворогів видимих і невидимих.

Вбережи від ворожих куль і несподіваної смерті наших людей, наших воїнів і захисників.

Як рятував ти, Святителю, плаваючих по морю, так і нині Твоїм заступницвом оберігай військових моряків України від ворогів та всякого лиха.

Укріпи силою Господньою військо українське і благослови на перемогу над ворогом.

Охорони кордони держави нашої з моря і з усіх сторін, захисти кожне місто українське від ворожого вогню з неба, збережи наші храми святі!

Молимо тебе, святий отче Миколаю, повсякчасно охороняй у безпеці кожну родину українську, врятуй наших невинних дітей!

Твоєю отчою ласкою заспокой і утіш усіх страждаючих і наляканих.

Умоли Господа нашого, щоб зберіг Він і благословив український народ!

На Нього всю надію нашу покладаємо, хай буде воля Його блага над нами! Нині, повсякчас і навіки віків.

Амінь.

Чому потрібно молитись за перемогу України та за українських військових

Отець Лука Михайлович у своєму відео на YouTube-каналі "Живе телебачення" розповів про те, що молитва за перемогу є дуже важливою і може допомогати українським воїнам перемагати у боях з ворогом.

"Ніколи не впускайте сумніву, ну що ж, скільки вже молимося, де ж та перемога. Дорогі, Бог не пульт і не програмка, яка має виконувати відразу те, що ми просимо. Молитися за перемогу – це довіряти тому, який знає час для всього, що відбувається з нами", - сказав він.

За його словами, в цьому випадку на перший план тут виходить довіра, що людина не є Господь Бог.

"Бог краще знає, що нам потрібно і скільки нам потрібно. Але з іншого боку, коли ми є в молитві, ми виконуємо запрошення молитися. Молитися за перемогу – це також молитися у правді, бо правда дає перемогу, перебуваючи у правді ми долаємо ворога. Наша маленька територія у житті, це наш дім, наша праця, наші спільноти, можуть бути місцем нашої внутрішньої перемоги. Коли ми перемагаємо себе, це впливає на більш широкий контекст життя, на наших військових, не раз мені доводилося чути, як військові відчувають цю підтримку", - резюмував священник.

Дивіться відео про те, чому важливо молитись за Україну та її перемогу:

Що відомо про о. Луку Михайловича

о. Лука Михайлович - ієромонах Студійського Уставу, студит, духівник Українського католицького університету.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти