StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому штори потрібно регулярно прати та як це правильно робити: відповідь вас здивує

20 грудня 2023, 02:04
Штори можуть впливати на ваше самопочуття, тому варто їх підтримувати в чистоті.
Чому штори потрібно регулярно прати та як це правильно робити: відповідь вас здивує
Як правильно прати штори / Коллаж: Главред, фото: pixabay.com

Зберігати штори у вітальні чистими та свіжими важливіше, ніж багато хто вважає. Вони не лише покращують естетику дому, але й відіграють вирішальну роль для нашого здоров’я та самопочуття. Тому слыд знати про те, як і як часто слід прати штори, щоб вони завжди виглядали як нові.

Важливість регулярного чищення штор

Шторице не просто декоративні елементи, вони регулюють світло тс захищають наше приватне життя. Але вони також є збирачами пилу, кліщів та інших забруднень, які можуть впливати як на їх зовнішній вигляд, так і на наше здоров’я. Регулярно чистити штори дуже важливо, щоб уникнути таких проблем, як алергія, астма чи подразнення.

Як часто потрібно прати штори у вітальні

Відповідь залежить від кількох факторів: типу тканини, кольору, місця розташування та пори року. Однак, як правило, рекомендується прати штори принаймні тричі на рік. Це особливо важливо взимку, коли накопичується дим від опалення і влітку, коли легше проникає пил і забруднення.

відео дня

Є чіткі ознаки, які вказують на те, що пора прати штори у вітальні. До них належать видимі плями, неприємні запахи, втрата кольору або хмара пилу під час струшування.

Як прати штори в залежності від типу тканини

Процес чищення штор відрізняється в залежності від матеріалу. Завжди перевіряйте на етикетці конкретні інструкції щодо прання. Штори з бавовни, поліестеру або нейлону зазвичай можна прати в делікатному режимі з холодною водою та м’яким миючим засобом. Для білих штор із ціпкого текстилю можна використати трохи відбілювача.

З іншого боку, штори з більш тонких тканин, як-от шовк або льон, потребують ручного прання. Їх слід замочити в холодній воді принаймні на годину, перш ніж обережно потерти, щоб видалити складніші плями. Потім прополощіть їх, доки не залишиться залишків мила і скористайтеся найнижчою програмою віджимання у пральній машині, щоб видалити зайву воду.

Поради щодо сушіння штор

Незалежно від того, чи ви перете штори в пральній машині, чи пратимете їх вручну, ідеальним варіантом буде сушіння їх на свыжому повітрі, щоб вони розгладились самостійно. Це не тільки допомагає уникнути нерівностей, але й гарантує менше пошкодження тканин.

Прання штор – завдання, яке не можна недооцінювати. Підтримуючи їх у чистоті та свіжості, ви не тільки покращите зовнішній вигляд вашого будинку, але й створите більш здорове середовище для вас та вашої родини. Пам’ятайте,чисті штори є синонімом доглянутого та затишного дому.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти