StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Зверніть увагу: стало відомо, чому кішка може плакати - несподівана відповідь

22 грудня 2023, 13:07оновлено 26 грудня 2023, 15:37
Главред з'ясував, що означає коли ваша кішка плаче та, як ваш пухнастий улюбленець може скаржитись вам на хворобу.
Зверніть увагу: стало відомо, чому кішка може плакати - несподівана відповідь
Чому кіт може плакати і чи пов'язано це з емоціями - несподівана відповідь / Колаж Главред, фото: pexels

Звичайно, існує багато причин, чому кіт може плакати. Кожна обставина потребує розгляду, а самопочуття, стан здоров'я та поведінкові характеристики кота допоможуть нам визначити, чому ваш кіт постійно плаче. Експерт AnimalWised із захисту тварин Джозі Ф. Тернер наголошує, що коти не плачуть, як люди, сльозами та риданнями. Натомість вони видають гостре і жалісливе нявкання, яке зазвичай відповідає якомусь почуттю відчайдушної потреби, яку вони хочуть задовольнити. Ця потреба зазвичай є однією з базових, наприклад, їжа, вода або навіть просто увага. Однак кіт може плакати і з більш серйозної причини, яка може вимагати візиту до ветеринара.

Чому кошенята можуть плакати?

Джозі Тернер наголошує, що звук котячого плачу може бути різким, часто нагадуючи нам звуки, які видають новонароджені люди. Як і у немовлят, звук може мати різне значення в залежності від їхніх потреб. У перші тижні життя кошенята плачуть, щоб привернути увагу матері, зазвичай, якщо вони відчувають голод, холод або страх.

"Коли кошеня переростає в підлітковий і дорослий вік, кішка часто плаче, тому що хоче їсти, тому що вона налякана або з інших причин. Вам потрібно звернути увагу на контекст плачу. Наприклад, якщо кіт плаче біля порожньої миски з їжею, швидше за все, він хоче їсти. Коли кіт стає старшим, можливо, він буде більш схильний до плачу через процес старіння", - вказує експерт.

А якщо ви хочете знати більше про природу кішок, читайте наш матеріал: Чому у кішок сухий ніс: як зрозуміти, що у тварини температура.

Зверніть увагу: стало відомо, чому кішка може плакати - несподівана відповідь
Фото: pexels

Чому кіт плаче під дверима?

У своєму матеріалі, Джозі Тернер вказує на те, що місце, де плаче кіт, є частиною розуміння контексту. Коти плачуть під дверима - поширений сценарій, який іноді пояснюється тічкою або бажанням спаровуватися. Вони плачуть через бажання вийти на вулицю і познайомитися з іншими котами.

Однак на її думку є й інші можливі причини, чому кіт може плакати біля дверей:

  • Якщо кіт звик виходити на вулицю, це нормально, що він плаче, коли його впускають або випускають. Це може бути складно, якщо ми не завжди знаходимося поруч, тому можна встановити двері для домашніх тварин або котячу кришку, щоб кіт міг самостійно виходити на вулицю.
  • Якщо ми повертаємося додому, а кіт чекає на нас під дверима і плаче, це може бути його спосіб привітати вас або поскаржитися на те, що він довгий час перебуває вдома сам.
  • Коти люблять ховатися, тому цілком можливо, що кіт плаче біля дверей кімнати або шафи, щоб можна було увійти. Крім того, вони можуть відчувати себе замкненими і хотіти вийти на вулицю, щоб побродити.
  • Якщо кіт плаче біля дверей всередині будинку, він може протестувати, тому що хоче отримати щось всередині, наприклад, їжу, іграшку або просто місце для відпочинку.

Чи плачуть коти, коли хворіють?

Експерт AnimalWised Джозі Ф. Тернер також додає, що кіт може плакати, бо страждає від проблем зі здоров'ям. Часто котячий плач є проявом болю, прикладом чого можуть бути наступні ситуації.

Чому коти плачуть, коли їдять?

У цих випадках кіт може плакати під час їжі через проблеми з зубами або ротовою порожниною. Експерт AnimalWised вказує, що це також може бути стан під назвою котячий ринотрахеїт, одним із симптомів якого є біль при ковтанні. Як наслідок, кіт може перестати їсти і втратити вагу. Цей стан вимагає ветеринарного лікування.

Чому коти плачуть, коли ходять до туалету?

Якщо кішка плаче, коли їй потрібно в туалет, це може бути пов'язано з інфекцією сечовивідних шляхів. Експерт звертає увагу на те, що кішка може ходити в лоток багато разів, але при цьому не виводити багато сечі. Це болісний процес, який потребує ветеринарного лікування. Вони також можуть плакати під час випорожнення. Це може бути пов'язано з проблемами шлунково-кишкового тракту, запорами, анальним пролапсом або іншими проблемами.

Зверніть увагу: стало відомо, чому кішка може плакати - несподівана відповідь
Фото: pexels

Чому коти плачуть?

Котячий плач, як правило, є ознакою наявності проблем зі здоров'ям.

"Це може бути пов'язано з їхньою очною системою, про яку ви можете прочитати більше в нашій статті про те, чому у кота можуть бути червоні очі. Однак також можливо, що вони сльозяться внаслідок готування цибулі, перцю чилі або чогось, що створює багато диму", - вказує експерт із захисту тварин.

Чи плачуть коти, коли їм сумно?

Хоча немає жодних наукових доказів, які б підтверджували або заперечували, що кішки плачуть через смуток або горе, ми знаємо, що вони здатні відчувати емоції. Якщо вони відчувають радість або смуток, вони можуть реагувати по-різному. Коти часто живуть з іншими котами і формують міцні зв'язки. Коли один з котів помирає або з якоїсь причини змушений покинути дім, можливо, він нявкає або плаче більше, ніж зазвичай. Він може не знати, куди поділася інша кішка, і бути розгубленим або засмученим. Схожа ситуація може статися, коли хтось із членів сім'ї їде.

Дивіться відео про те, чому кіт може плакати:

Хоча може бути багато причин, чому кіт може плакати, важливо розрізняти психічний стрес і фізичну шкоду. Якщо кіт плаче, але не має на це розумної причини, відведіть його до ветеринара для обстеження.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти