StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Краще, ніж в магазині: чим корисне домашнє вино з вишні у трилітровій банці

13 червня 2024, 19:57
2118
Існує думка, що домашнє корисніше, ніж куплене, навіть коли мова йде про алкоголь. Чим корисне вино з вишні, приготоване самотужки розповіли у науковому журналі.
Краще, ніж в магазині: чим корисне домашнє вино з вишні у трилітровій банці
З'ясувалось, що домашнє вино з вишні має певну користь / Колаж: Главред, фото: flickr

Літо - сезон соковитих фруктів і ягід, зокрема й вишень. Часто у господить виникає задача, що робити з великою кількістю ягід. Окрім звичайних закруток багато хто полюбляє робити з них домашнє вино у всім знайомих трилітрових банках. Здавалося б, користь від нього навряд чи буде, це ж все таки алкоголь. Однак дослідження вказують, що це не зовсім так.

В журналі Clinical Nutrition опублікували дослідження щодо користі вин. З'ясувалось, що таке вино, як вишневе можна віднести до категорії поживних, ароматних та тих, що не шкодять організму. А тут варто врахувати, що великим плюсом домашніх натуральних вин є і те, що до них не додають барвників, спирту, підсилювачів смаку, хімічних домішок чи консервантів. Тож розповідаємо про три головні нюанси під час приготування напою.

Чи потрібно видаляти кісточки з вишні для вина

Якщо ви хочете приготувати класичне вино з притаманною йому гірчинкою, то кісточки видаляти не потрібно. Однак і в звичайною вигляді їх не залишайте. Приготуйте сусло, тобто подрібніть вишні з кісточками в глибокій тарі до стану мезги (суміш вишневих кісточок, м'якоті і соку).

відео дня

Скільки днів бродить вишня

Технологій бродіння вишні для вина є чимало, однак зазвичай для того, щоб отримати бажаний ефект вишню потрібно залишити у темному місці на період від 15 до 30 днів.

Коли знімати вишневе вино з осаду

Досвідчені виробники вина рекомендують знімати вишневе вино з осаду три рази. Спершу, коли закінчився ферментативний процес, а на дні утворився пристойний шар осаду. Другий раз - через 60 днів, оскільки бродіння вже не зійде нанівець. Третій - через ще 3 місяці з останнього очищення.

Враховуючи ці нюанси у вас може вийти дуже благородний і смачний напій, що не зашкодить вашому здоров'ю. Звичайно, якщо вживати його у розумних дозах і не зловживати алкоголем в цілому.

Що таке Clinical Nutrition?

Clinical Nutrition — це міжнародний рецензований медичний науковий журнал, який висвітлює науку про харчування та видається Nature Portfolio. Журнал публікує оригінальні дослідження, огляди, звіти про випадки захворювання та короткі повідомлення на основі клінічних, метаболічних та епідеміологічних досліджень, які описують методології, механізми, асоціації та переваги харчових втручань для лікування захворювань і зміцнення здоров’я, пише Вікіпедія.

Читайте також цікаві новини про вино:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти