StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли правильно прикрашати ялинку за новим стилем: ця дата принесе багато щастя

21 листопада 2023, 17:24
Вічнозелена красуня вважається необхідною складовою святкування для багатьох українців. Коли найкраще прикрашати ялинку?
Коли правильно прикрашати ялинку за новим стилем: ця дата принесе багато щастя
Коли правильно прикрашати ялинку в 2024 році - ця дата принесе багато щастя / Колаж Главред, фото: УНІАН

Досить давно точаться суперечки між щодо того, коли саме слід починати прикрашати ялинку, але експерти вважають, що найкращим варіантом може бути підхід, заснований на принципі "зроби сам".

Це питання щороку постає перед сім'ями в усьому світі, і, здається, воно стає дедалі актуальнішим - коли найкраще прикрашати ялинку.

До Різдва ще кілька тижнів, але реклама вже з'являється, магазини вже повні сезонних продуктів і подарунків, а гонка за прикрашанням залів триває, а це означає, що різдвяна метушня вже в самому розпалі. За традицією, прикрашати ялинку слід у четверту неділю перед Різдвом. У 2023 році це неділя, 3 грудня.

відео дня

Однак психологи, фахівці з тайм-менеджменту та експерт з ялинок мають різні погляди на те, коли саме слід наряджати ялинку - і виявляється, що є переваги як у ранньому, так і в пізньому прикрашанні.

Але яка дата принесе людям найбільше радості?

Як повідомляє Yahoo Life, професор Сюзанна Деггс-Уайт, доктор філософії, яка спеціалізується на емоційних переходах і жіночих стосунках, сказала: "Між мультисенсорними елементами і потужним пробудженням спогадів, святкове оздоблення корисне для душі. Мерехтливі вогні, святкові аромати, знайома музика і тепло гарячого напою або потріскування вогню оточують наші почуття, щоб натиснути на "паузу" в наших рутинних справах і турботах. Коли ми прикрашаємо раніше і в більш неквапливому темпі, ми можемо повністю зануритися у відновлювальний досвід, який, зрештою, буває лише раз на рік".

Еліс Бойз, доктор філософії, авторка книги "Продуктивність без стресу", погоджується: "Світло і затишок заспокоюють, зачаровують і дарують відчуття втечі - і ця простота має силу, коли життя здається складним і напруженим. Сезонні спади настрою та енергії починаються восени. Люди, схильні до сезонної депресії, можуть виявити, що раннє ввімкнення світла допомагає протистояти зменшенню денного світла - і приємно виконати завдання на свіжому повітрі до того, як стане холодніше і темніше".

А тренер з тайм-менеджменту Рашель Ісіп сказала: "Прикрашаючи будинок заздалегідь, ви отримуєте простір для того, щоб робити те, що ви любите. Якщо ви почнете прикрашати заздалегідь, це вивільнить дорогоцінний час і стане тлом для чудових вражень, якими ви зможете насолодитися наодинці або з другом".

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти