StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як очистити каструлю: способи 2022 року

29 серпня 2022, 09:32
Найбільш правильний спосіб по догляду за посудом - це превентивні заходи у вигляді чистої плити і сушки.
Сковорода, сковорідка, посуд
Сковорода, сковорідка, посуд / ua.depositphotos.com

Кожна господиня задається питанням: як очистити каструлю зовні в домашніх умовах або як відмити каструлю від жиру?

Кращий спосіб утримувати сковороду і каструлю в чистоті — це доглядати за нею задовго до того, як почнеться налипання. Для цього існує кілька порад.

1. Тримайте плиту в чистоті. Перед тим, як почати готувати, переконайтеся, що на вашій варильної панелі немає залишків їжі або жиру — якщо вона брудна, ці залишки можуть потрапити на дно каструлі і швидко забруднити її.

відео дня

2. Добре змастіть маслом сковорідку перед приготуванням. Щоб внутрішня частина сковороди залишалася чистою, змастіть її маслом перед приготуванням, щоб створити антипригарну поверхню і запобігти прилипання їжі до сковороди.

3. Мийте каструлю і сковорідку відразу після приготування. Якщо старі продукти або залишки їжі залишаться всередині або зовні сковороди довгий час після приготування, їх буде набагато важче видалити. Замість цього мийте сковороду відразу після того, як вона охолоне, використовуючи гарячу воду і миючий засіб для посуду. Зачекайте, поки сковорода охолоне, перш ніж додавати холодну воду для її очищення, так як тепловий удар може деформувати форму гарячої сковороди.

4. Ретельно витріть рушником. Залишкова вода може залишити після себе плями від жорсткої води або іржу, тому відразу після миття сковороди витріть її чистим рушником з мікрофібри або кухонним рушником. Ви можете використовувати ганчірку або паперовий рушник, щоб висушити чавунні сковороди та іншу маслянисту посуд.

5. Зберігати в чистому, сухому місці. Зберігайте сковороду в сухому і чистому місці, наприклад в шафі. Зберігайте каструлі, які ви часто використовуєте, на перфорованій дошці або вішалці, але не ставте каструлі і сковорідки на плиту, де вони можуть бути забризкані жиром і їжею.

Як очистити каструлю всередині?

Існує безліч різних способів очищення дна каструль-виберіть той, який підходить для матеріалу вашої посуду. Перш ніж спробувати новий метод очищення, завжди перевіряйте його на невеликій ділянці, перш ніж застосовувати його до всього дна, на випадок, якщо цей метод призведе до знебарвлення або зносу матеріалу.

Ось чотири працюючих методу, які можна спробувати, щоб точно знати, як відмити каструлю від жиру і утримувати в чистоті її дно.

1. Використовуйте питну соду для більшості типів сковорідок і каструль.

Випічка соди-це м'який абразив, який добре працює з будь-яким типом сковороди, включаючи сковороди з нержавіючої сталі, чавунні сковороди, керамічні сковороди і навіть сковороди з антипригарним покриттям. (Будьте обережні, щоб випічка соди не потрапила на антипригарну поверхню, оскільки це може пошкодити покриття).

Щоб очистити каструлі цим методом, змішайте три частини харчової соди з однією частиною теплої води, щоб вийшла паста. Розподіліть пасту по дну форми і залиште на десять-двадцять хвилин. Потім за допомогою неабразивного скребка, зубної щітки або губки видаліть харчову соду, в ідеалі видаляючи разом з нею затверділий жир. Щоб посилити дію харчової соди, додайте в пасту трохи засобу для миття посуду або додайте трохи білого оцту під час чищення.

2. Спробуйте сіль для чавуну та міді.

Сіль-популярний метод очищення чавунних і мідних сковорідок, хоча він також працює і для посуду з нержавіючої сталі. Тому ви більше не станете шукати відповіді на запитання: Як очистити каструлю з нержавійки в домашніх умовах.

Для цього методу посипте дно каструлі крупною сіллю, а потім за допомогою губки з м'якою щетиною або скрубберной щітки втирайте сіль в залишки їжі. Для більш надійного миючого засобу додайте в сіль трохи харчової соди, а потім розпорошите зверху оцет, залиште на десять хвилин, перш ніж почати чистити.

3. Використовуйте слабку кислоту для міді та нержавіючої сталі.

Для сковорідок з міді, кераміки або нержавіючої сталі слабка кислота, така як лимонний сік, сік лайма, білий оцет або навіть томатна паста або кетчуп, може допомогти зруйнувати стійкі і жирні плями. Щоб використовувати кислоту для очищення пригорілої сковороди, замочіть дно сковороди в кислоті на десять хвилин. Потім використовуйте неабразивну чистячу губку, щоб нанести кислоту на плями і зруйнувати їх.

4. Спробуйте комерційні чистячі засоби.

Є багато комерційних чистячих засобів, які допомагають очистити дно посуду. Якщо саморобні методи очищення не допомагають позбутися від засохлого пригорілого жиру і бруду, знайдіть засіб для чищення зі щавлевою кислотою і дотримуйтесь інструкцій на упаковці. Не використовуйте сталеву вату, миючий засіб для духовки та інші сильнодіючі засоби, які можуть пошкодити сковороду.

Нагадаємо, раніше Главред розбирався, як відмити шпалери від чорнила, кіптяви та інших неприємних погляду речей.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти