StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це може призвести до бідності: що не можна готувати на Новий рік 2024

8 грудня 2023, 15:15оновлено 8 грудня 2023, 16:47
4011
Главред з'ясував, які страви не можна готувати на новорічний стіл в 2024 році для того, щоб задобрити символ року - Зеленого Лісового Дракона.
Це може призвести до бідності: що не можна готувати на Новий рік 2024
Що не можна готувати на Новий рік 2024 - як залучити удачу в 2024 році / Колаж Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Незабаром українці зустрічатимуть Новий 2024 рік, який за китайським календарем є роком Зеленого Лісового Дракона. Для того, щоб задобрити Зеленого Дракона і отримати щастя і удачу в Новому році, важливо дотримуватись певних правил для приготування страв.

Які страви не можна готувати на Новий 2024 рік Зеленого Дракона

Вірите чи ні, це залежить від кожної людини, але є страви, які Драконам не сподобаються. Щоб рік був вдалим, на новорічний стіл краще не ставити деякі страви.

  • Цього року курку або страви з курки краще замінити індичкою або качкою: згідно із народними прикметами, запечена курка на новорічному столі є символом бідності.
  • М'ясо кролика не варто готувати на банкетний стіл у рік Лісового Дракона. Адже кролик є протилежним знаком до Дракона, тому символу 2024 Нового року таке сусідство не сподобається.
  • Копченості та рибні консерви також не повинні бути на вашому новорічному столі. Перевагу краще віддавати стравам зі свіжого м'яса і риби. Також не варто ставити на стіл напівфабрикати.
  • Також слід уникати подачі грибів і цибулі у будь-якому вигляді, оскільки, згідно з прикметами, ці продукти можуть символізувати турботи та розлади у відносинах.
  • З нагоди Нового 2024 року на стіл краще не ставити страви, які пов'язані з вогнем (які потрібно додатково запалювати чи підпалювати).
  • Також не рекомендується готувати їжу, яка приготовлена на алкоголі (на вині або на пиві). Утримайтесь від приготування надто гострих страв

Ольга Демінська — лікарка-дієтологиня, співзасновниця Школи здорового харчування з досвідом роботи в медицині понад 20 років зазначила, які продукти краще не їсти в Новорічну ніч та яких правил варто дотримуватись.

Вона зазначила, що краще починати новорічну вечерю орієнтовно в 20 годині вечора і споживати їжу поступово, для того, щоб організм встиг адаптуватись.

Дивіться відео про те, що не можна їсти на Новий рік:

Дієтолог наголошує, що в Новий рік краще зробити більше різноманістних салатів, які будуть складатись із свіжих овочів та фруктів.

"Дуже важливо, щоб на вашому столі була велика кількість овочів, тобто різних салатів. Олів'є це як один із компонентів. Але зробіть більше всіляких салатів, які у своєму складі містять саме овочі", - наголошує Ольга Демінська.

За її словами на новоріному столі також має бути багато риби та рибних страв. Також, на її думку, важливо зробити окреме дитяче новорічне меню, для того, щоб полегшити роботу шлунково-кишкового тракту у дітей.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти