StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені придумали спосіб допомагати відновленню печінки алкоголіків

19 квітня 2021, 02:43
Дослідники з Сибіру закінчили дослідження, яке спрямоване на пошук методів відновлення печінки у людей, що зловживають спиртними напоями.
Печінка
Вчені придумали спосіб допомагати відновленню печінки алкоголіків / Daniel Zuber /flickr.com/

Колектив вчених з Інституту органічної хімії імені Арбузова Казанського наукового центру РАН і науково-виробнича компанія Інітіум-Фарм знайшли в ялиці сибірської відновлюють печінку алкоголіка натуральні речовини. Про це повідомляє агентство РИА Новости.

За словами вчених, речовини терпени, які містяться в стовбурі і коренях ялиці, мають найсильніші гепатопротекторні властивості.

Як каже кандидат медичних наук і співробітник Інітіум-Фарм Людмила Лацерус пояснила, що рослини виділяють захисні речовини — терпени, які дозволяють зберігати клітини в стабільному стані навіть при виникненні несприятливих стресових умов. В організмі людини терпени грають роль в синтезі холестерину, сквалену, статевих гормонів, стероїдних гормонів і ферментів.

В ході експерименту вчені місяць вводили щурам розбавлений з водою етанол і препарати з терпенами. Під впливом терпенів у щурів-алкоголіків показники крові прийшли в норму, а вираженість пошкоджень клітин печінки і масовий коефіцієнт печінки зменшилися.

читайте такожЯкий алкоголь корисний для здоров'я - відповідь вчених

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти