StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно чистити гребінці для волосся: поради, які врятують ваше волосся

11 січня 2024, 04:34
У гребінці може накопичуватися волосся, бруд і навіть мікроби, які негативно впливатимуть на здоров'я вашого волосся, тому важливо його регулярно дезінфікувати.
Як правильно чистити гребінці для волосся: поради, які врятують ваше волосся
Для чого і як дезінфікувати гребінці / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Напевно ви неодноразово запитували себе, як правильно чистити щітки та гребінці для волосся. У нашому повсякденному житті важливо приділяти увагу догляду за предметами, якими ми користуємося щодня, і гребінці не є винятком. Вони можуть накопичувати величезну кількість волосся і бруду, тому важливо регулярно їх дезінфікувати, щоб волосся було здоровим і красивим.

Як чистити щітки для волосся

  1. Видаліть волосся. Перше, що ви повинні зробити, це видалити все волосся, що потрапило на щітку. Ви можете використовувати довгі тонкі предмети, такі як ручки, пензлики для макіяжу або навіть ручку іншого гребінця, щоб позбутися жмутів волосся.
  2. Вимийте щітку чи гребінець. Наповніть ємність теплою водою і додайте трохи мила або шампуню, щоб створити піну. Занурте щітку у воду та залиште на 3-4 хвилини. Якщо необхідно, обережно потріть між щетиною чистою зубною щіткою, щоб видалити залишки бруду.
  3. Промийте та висушіть. Після намочування промийте щітку теплою водою, щоб видалити залишки мила. Потім висушіть її чистою сухою тканиною. Струсіть над раковиною, щоб видалити зайву воду.

Як чистити дерев'яні щітки

Якщо у вас є дерев'яні щітки, приділіть особливу увагу сушці. Важливо не залишати води, оскільки з часом щітка може зіпсуватись.

Окрім виконання вищенаведених кроків, є деякі додаткові вказівки щодо правильного очищення дерев’яної щітки:

відео дня
  • Використовуйте якомога менше води: щоб запобігти розбуханню чи гниттю щітки, радимо використовувати якомога менше мила та води під час її чищення.
  • Швидко вимийте та висушіть: видаливши все волосся, просто видаліть залишки та жир, що потрапив у щітку, невеликою кількістю води. Оскільки предмет виготовлено з дерева, чим менше часу потрібно на висихання, тим кращим буде результат.

Пам’ятайте, що окрім очищення важлива регулярна дезінфекція для усунення будь-яких бактерій або залишків, які можуть накопичуватися на щітках.

Як продезінфікувати щітки та гребінці

Хоча це може здатися дивним, але одним із найпоширеніших методів дезінфекції щіток і гребінців є нашатирний спирт.

Для цьогоприготуйте розчин із 1/4 склянки нашатирного спирту та 1 склянки чистої води. Ця суміш безпечна для вашої щітки, але ми рекомендуємо надягати рукавички. Змочіть щітку в розчині, промийте її теплою водою і дайте повністю висохнути.

Також можна дезінфікувати щітки для волосся водою та оцтом. У цьому випадку змішайте 1/2 склянки білого оцту з 1/2 склянки теплої води та занурте щітку не більше ніж на 30 хвилин, щоб уникнути можливого пошкодження щетини або ручки.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти