StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Особливо актуально у спеку: чому холодильник перестав морозити - основні причини

20 серпня 2024, 23:17
418
Коли холодильник перестає морозити, це може призвести до зіпсування продуктів. Главред з'ясував, що робити якщо холодильник не морозить, а світло горить.
Особливо актуально у спеку: чому холодильник перестав морозити - основні причини
Чому холодильник не морозить - морозилка працює, а холодильник ні / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео, ua.depositphotos.com

Коли холодильник перестає морозити, це може викликати значні незручності та зіпсувати продукти. Причини такої несправності можуть бути різними, від простих налаштувань до серйозних поломок. Про те, що робити якщо холодильник не морозить, але працює розповіли експерти із ремонту побутової техніки у відео YouTube-каналу "RepairClinic.com".

Брудні котушки конденсатора

Фахівці з ремонту вказують на те, що котушки конденсатора морозильної камери призначені для розсіювання тепла як частина холодильної системи, що охолоджує прилад.

"З часом на змійовиках може накопичуватися пил, бруд і сміття, що значно знижує холодопродуктивність морозильної камери. Якщо є доступ до змійовиків, ми рекомендуємо чистити їх кожні 6-12 місяців за допомогою щітки для чищення змійовика конденсатора", - радять вони.

Зламаний двигун вентилятора випарника — чому морозилка не морозить

Двигун вентилятора випарника протягує повітря над змійовиками випарника, відводячи тепло з повітря. Експерти додають, що несправний двигун вентилятора випарника може призвести до того, що морозильна камера не буде заморожувати.

"Перевірте, чи немає перешкод, що заважають обертанню лопатей вентилятора. Якщо лопаті не обертаються вільно, ймовірно, що підшипники двигуна зношені. Ви також можете використовувати мультиметр, щоб визначити, чи є безперервний електричний ланцюг у двоконтактному двигуні вентилятора. Якщо електрична безперервність відсутня, двигун вентилятора випарника несправний і потребує заміни", - вказують вони.

Наростання інею

У відео йдеться, що нагрівач для розморожування вмикається кілька разів на день, щоб розтопити іній, який накопичився на котушках випарника. Якщо нагрівач несправний, спіралі з часом обмерзають, що призводить до втрати здатності приладу до заморожування.

"Як і у випадку з двигуном вентилятора випарника, ви можете використовувати мультиметр, щоб визначити, чи є в цій деталі безперервний електричний ланцюг. Відсутність безперервності означає, що нагрівач розморожування потрібно замінити на новий", - зазначають експерти.

Дивіться відео про те, чому холодильник не морозить:

Несправний двигун вентилятора конденсатора — чому в морозилці тепло

Крім того, причиною несправності може бути поломка двигуна вентилятора конденсатора, який всмоктує повітря для охолодження змійовиків конденсатора та компресора.

"Якщо двигун вентилятора конденсатора несправний, температура в морозильній камері підвищується. Як і у випадку з двигуном вентилятора випарника, ви повинні переконатися, що лопаті вентилятора можуть вільно обертатися. Ви також можете скористатися мультиметром, щоб переконатися, що двигун отримує відповідну напругу, як зазначено на двигуні. Якщо двигун отримує належну напругу, але не працює, це означає, що компонент несправний," - роблять висновок спеціалісти.

Несправний контроль термостата

Якщо морозильна камера оснащена термостатом, компонент може бути несправним і вимикати компресор до того, як морозильна камера досягне потрібної температури.

"При кімнатній температурі терморегулятор повинен показувати безперервну роботу при перевірці мультиметром. Належним чином функціонуючий термостат не показує безперервності, коли морозильна камера досягає рекомендованої виробником температури", - вказується у відео.

Несправність панелі керування

Якщо ваша морозильна камера має панель керування та індикації, вона також може бути несправною.

"Оскільки ця деталь рідко виходить з ладу, перед заміною дисплея слід переконатися, що інші компоненти працюють належним чином", - резюмували в "RepairClinic.com".

Що відомо про RepairClinic

RepairClinic - компанія з постачання запчастин та ремонту побутової техніки в США. Крім продажу запчастин та ремонту техніки, RepairClinic.com пропонує безкоштовну інформацію про усунення несправностей в Інтернеті та відеоролики на власному YouTube-каналі про ремонт, які можна зробити своїми руками.

Чому моя морозильна камера працює, але не замерзає

Крім того, майстри з ремонту побутової техніки радять не забивати морозильну камеру на 100%, адже це може призвести до поломки холодильника.

"Рекомендовано заповнювати морозильну камеру на 70-85%. Занадто багато речей обмежить циркуляцію повітря всередині приладу, а занадто мало призведе до того, що все холодне повітря виливатиметься з приладу щоразу, коли його відкриватимуть", - радять вони.

Що може бути якщо морозилка працює, а холодильник ні

Якщо холодильник не холодний, а морозильна камера холодна, можливо, потрібно довести до ладу змійовики конденсатора.

"Ці змійовики, розташовані в задній або нижній частині холодильника, з часом можуть накопичувати пил, шерсть домашніх тварин і різне сміття. Перевантажений стан перешкоджає їх належному функціонуванню, спричиняючи втрату ефективності охолодження холодильника", - вказують експерти.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти