Композитор Silent Hill натякає на повернення культової серії

5 лютого 2021, 14:35оновлено 24 березня 2021, 19:41
Нову гру, в розробці якої брав участь композитор Silent Hill Акіра Ямаока, покажуть цього літа.
Композитор Silent Hill натякає на повернення культової серії
Композитор Silent Hill Акіра Ямаока / Giant Bomb

Легендарний японський композитор і автор музики для ігор серії Silent Hill Акіра Ямаока повідомив, що нова гра за його участі буде анонсована вже цього літа.

Він уточнив, що це проєкт, про який "люди сподіваються щось почути". Це може бути як і перезапуск Silent Hill, так і якась абсолютно несподівана гра, якій би підійшла музика майстра.

Ігрова спільнота припустила, що мова все ж йде про нову Silent Hill, чутки про роботу над якою ходять вже не перший місяць. За однією з версій, проєкт стане перезапуском серії та вийде ексклюзивно на PlayStation 5. Розробка нібито ведеться вже більш як два роки, а до її створення залучена Japan Studio. Ця студія подарувала світу інший моторошний хорор – Siren: Blood Curse для PlayStation 3. Фанати переконані, що літнє вікно теж вибрано недарма, адже саме в цей період пройде конференція Electronic Entertainment Expo (E3).

Нагадаємо, що остання повноцінна гра в серії – Silent Hill: Downpour – вийшла практично 10 років тому. Створенням проєкту займалася Чеська студія Vatra Games, яка згодом була оголошена банкрутом.

Silent Hill: Downpour пропонувала гравцям досліджувати відкритий світ, виконувати додаткові квести та битися з чудовиськами. На зміну туману прийшла нескінченна злива (що обумовлено страхом головного героя перед водою), а глибокий символізм змінився подаються "в лоб" сценами. Але при цьому гра вийшла досить атмосферної й ненудною, хоч це і не допомогло їй стати хітом.

Що примітно, в листопаді 2020-го стало відомо, що британська команда Climax Studios, творці дуже незвичайної Silent Hill: Shattered Memories 2009 року, розробляє загадковий тайтл для консолі нового покоління PlayStation 5. З чуток, це може бути та сама скасована Silent Hills, розробкою якої займався Хідео Кодзіма. На її створенні видавець поставив хрест шість років тому, але тепер Sony активно працює над тим, щоб команда Climax Studio налагодила контакт з Konami заради відновлення роботи.

Сама ж Konami спростовує інформацію інсайдерів про розробку нових ігор по франшизі Silent Hill, називаючи всі чутки помилковими.

Трейлер скасованої Silent Hill

Минулого тижня відбувся реліз нового фільму жахів The Medium від польської студії Bloober Team, який багато хто вже встиг охрестити "польським Silent Hill". Ключова фішка гри полягає в тому, що дослідження однієї й тієї ж локації відбуватися паралельно в матеріальному і духовному світі – ця особливість настільки ненажерлива, що навіть на Xbox Series X гра працює в 4K/30 FPS при включеному рейтрейсингу.

Майже всі критики сходяться на думці, що у The Medium хороший сюжет і атмосфера, але деяким гра здалася нудною та одноманітною. Ще багато хто впевнений, що це не повноцінний фільм жахів, а скоріше Паранормальний трилер з елементами хорору а-ля Alan Wake. Середній бал гри, за даними Metacriitc, становить 76 зі 100.

Гру можна купити як на консолях Xbox, так і на ПК. У Microsoft Store гра коштує 1 299 гривень.

  • В магазині Steam - 607 гривень;
  • В магазині EGS - 638 гривень.
The Medium
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти