StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна заморозити зелену цибулю і як це зробити: лайфхак від дієтолога

21 вересня 2024, 14:31
56
Зелена цибуля може зберігатися досить довго в морозилці.

Зелена цибуля
Як зберегти зелену свіжу цибулю / Колаж: Главред, фото: pixabay, скріншот

Зелена цибуля - універсальний інгредієнт для багатьох страв, тому чудово мати запас цього продукту в холодильнику. Якщо ви купили забагато цибулі в магазині або виростили тонну у своєму саду, то вам також може бути цікаво, як її зберегти.

Як заморозити зелену цибулю, розповіла американська дієтологиня Ліззі Стрейт у своєму блозі It's a veg world after all.

відео дня

Чи можна заморозити зелену цибулю і як

Вимийте та наріжте зелену цибулю. Обов'язково промокніть її насухо після миття, щоб видалити зайву воду перед заморожуванням. Інакше на цибулі утворяться кристали льоду.

Розкладіть нарізану зелену цибулю на деку, застеленому папером. Покладіть її в морозилку приблизно на годину або поки вона не замерзне. Перекладіть цибулю в пакети для заморозки та зберігайте в морозилці.

Чи потрібно бланшувати зелену цибулю перед заморожуванням

Зелену цибулю не потрібно бланшувати перед заморожуванням. Її можна заморозити сирою, але вона не зберігатиметься так само довго, як і овочі, бланшовані перед заморожуванням.

Проте цибулю краще заморожувати сирою, оскільки вона досить ніжна та може втратити забагато своєї текстури під час бланшування.

Як довго свіжу зелену цибулю можна зберігати в морозилці

Свіжа зелена цибуля зберігається в герметичних контейнерах або пакетах, придатних для заморозки, з яких максимально видалено повітря, протягом 3-4 місяців.

Чи змінює заморожування зеленої цибулі її смак?

Заморожена зелена цибуля втратить частину свого смаку в процесі заморозки. Вона стане трохи м'якшою, але все одно залишиться смачною.

Чи стає заморожена цибуля м'якою?

Під час розморожування заморожена зелена цибуля може стати м'якою. Тому її рекомендується використовувати в гарячих стравах, а не в сирому вигляді.

Чи змінює заморожування зеленої цибулі її смак?

Заморожена зелена цибуля втратить частину свого смаку в процесі заморозки. Вона стане трохи м'якшою, але все одно залишиться смачною.

Ви можете використовувати заморожену зелену цибулю в гарячих стравах. Замініть нею інші види цибулі в супах, печені або запіканках.

Чи можна заморозити зелену цибулю і як це зробити: лайфхак від дієтолога
Як довго зберігаються овочі та фрукти в морозилці / Інфографіка: Главред ​

До речі, якщо ви часто додаєте трави до різноманітних страв, то, напевно, вам знайома ситуація, коли ви відкриваєте холодильник і бачите, що свіжа петрушка або базилік, куплені минулого тижня, зав'янули і згнили. Найпростіший та найефективніший засіб збереження ароматних трав - заморозити їх у кубики льоду. Так у вас вийде дуже зручний та економний кухонний компонент, який ви зможете використовувати цілий рік. Це найкращий кулінарний лайфхак. Читайте матеріал: Як приготувати заморожені кубики трав.

Блог It's a Veg World After All - що про нього відомо

Блог It's a Veg World After All веде Ліззі Стрейт - дипломована дієтологиня, авторка кулінарних книжок і прихильниця вегетаріанства. Мешкає в Міннеаполісі, штат Міннесота, США.

"Мій блог, що став бізнесом, - моя пристрасть. Як експертка в галузі харчування, я втілюю поради з харчування у життя. Я тут, щоб допомогти вам їсти овочі простими і абсолютно смачними способами і освоїти приготування їжі, планування харчування та багато іншого", - пише Ліззі.

За її словами, щойно люди починають їсти більше овочів, відбуваються дивовижні речі.

"На своєму досвіді я бачила, як овочі можуть поліпшити здоров'я і підняти настрій", - додала дієтологиня.

Ліззі Стрейт отримала ступінь магістра в галузі харчування людини в Університеті Дрекселя (Філадельфія, Пенсільванія) і пройшла стажування з дієтології в Minneapolis VA Healthcare System. Після складання іспиту RDN працювала амбулаторним дієтологом-телемедиком, перш ніж повністю присвятити себе блогу It's a Veg World After All.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти