StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

4 причини, чому відчувається поганий запах з пральної машини: кілька правил усунуть проблему

15 серпня 2024, 11:05оновлено 17 серпня, 11:21
1308
Потрібно дотримуватися всього кількох правил, щоб прибрати неприємний запах у пральній машині і забути про нього практично назавжди.
Стиральная машина
Чому відчувається поганий запах з пральної машині/ колаж: Главред, фото: скрін

Придбання дорогої пральної машини не є гарантом того, що тепер ви матимете чудово випрану білизну із запахом свіжості. У процесі використання машинки з часом може з’являтися неприємний запах, який також може залишати свій "слід" на одязі.

Радимо також прочитати матеріал: Вчитель загубив важливий предмет, треба його знайти за 7 секунд: загадка на уважність

Є 4 причини, чому засмерджується пральна машина, і знаючи їх та дотримуючись певних правил можна забути про цю проблему назавжди. Які головні правила потрібно знати, розповідається у сюжеті телеканалу "Суспільне. Рівне".

1. Потрібно дати просохнути барабану після прання

Після прання треба завжди робити так, щоб волога, яка залишилася, коли ви вийняли випраний одяг, випаровувалася з пральної машини. Для цього потрібно просто прикривати дверцята, але не замикати. Так ви уникнете появи цвілі і в самій техніці, і в приміщенні, де вона розташована.

2. Не варто зберігати брудний одяг у барабані

Неприємний запах також може з’явитися від брудної залежаної білизни, яку іноді зберігають у пральній машині. Не варто зберігати брудну білизну у пральній машині, оскільки запах з неї дуже легко перейде на саму техніку. Внаслідок цього запах з пральної машини може стати дуже різким та відчутним. Тому краще для зберігання брудних речей використовувати спеціальні кошики.

3. Потрібно протирати гуму всередині машинки після прання

Також не варто забувати після прання протирати гуму всередині машинки. У її складках залишається вода, а часто і дрібне сміття. Це може призвести не тільки до появи неприємного запаху, а й до виникнення цвілі, зазвичай чорного кольору. Поверхневу цвіль можна легко видалити, промивши манжету засобом для миття посуду, якщо ж цвіль сильно розростеться вглиб гуми, потрібно її замінити.

4. Не можна залишати випрану білизну надовго у барабані машинки

Також випрана білизна, яку не вийняли відразу з барабана, через кілька годин насититься ароматом, і про свіжість вже не йтиметься. Тому випрані речі потрібно якнайшвидше витягувати з пральної машини.

Дивіться відео про те, як позбутись неприємного запаху з пральної машини:

Как избавиться от запаха в стиральной машине инфографика
Як позбутися запаху в пральній машині/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти