Британія не виключає запровадження жорстких санкцій проти Путіна

26 січня 2022, 10:36
У разі нового російського вторгнення в Україну Велика Британія посилить санкції проти РФ. Законопроект вже готують і представлять найближчими днями.

Елізабет Трас
Елізабет Трас розповіла про плановані санкції проти РФ / Фото Reuters

Велика Британія розробляє законопроект щодо посилення санкцій проти РФ у разі нового російського вторгнення в Україну. Не виключено, що нові обмеження можуть торкнутися і господаря Кремля Володимира Путіна.

Законопроект представлять найближчими днями, заявила міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трас, пише Reuters.

відео дня

"Ми запропонуємо новий законопроект, щоби зробити наш санкційний режим жорсткішим, щоби ми могли охопити (санкціями, - ред.) більше компаній і фізосіб в Росії. Ми запропонуємо його впродовж найближчих кількох днів", - розповіла Трас.

На запитання журналіста, чи запровадить Велика Британія санкції особисто проти Путіна, вона відповіла: "Ми нічого не виключаємо".

Санкції проти Росії

25 січня президент США Джо Байден заявив, що США запровадять санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну. Обмеження можуть зачепити особисто президента РФ Володимира Путіна.

Раніше видання Financial Times повідомляло, що якщо Росія піде на сценарій військового вторгнення на територію України, ЄС може відключити країну від міжнародної міжбанківської системи платежів SWIFT. Санкції можуть бути запроваджені й проти великого російського бізнесу.

У США підтвердили, що Вашингтон розглядає всі можливі варіанти санкцій проти Росії на випадок вторгнення в Україну. Мова йде, зокрема, і про відключенні Москви від SWIFT. Штати спростували інформацію преси з Німеччини про те, що на Заході відмовилися від запуску таких заходів.

У Конгресі США з'явився новий законопроект, який передбачає санкції проти Росії за військове вторгнення в Україну. У документі вказується, що обмеження спрямовані проти оточення президента Путіна, газопроводу Північний потік-2, фізичних осіб і на відключення Росії від SWIFT.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти