StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Жовті плями зникнуть вмить: як за лічені хвилини відчистити старий матрац

10 лютого 2024, 03:34
Домашній засіб з перекисом водню, лимоном та кисневим порошком допоможе вам позбутися старих плям та продезінфікувати матрац.
Жовті плями зникнуть вмить: як за лічені хвилини відчистити старий матрац
Як швидко позбутись плям на матраці в домашніх умовах / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот з YouTube

Люди витрачають на сон у середньому 25 років протягом усього життя. З цієї причини важливо вибрати хороший матрац, який гарантуватиме відпочинок і підтримуватиме здоров'я. Для продовження терміну його служби необхідно періодично чистити матрац від бруду.

Продезінфікувати та видалити жовті плями з матрацу можна в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться лише перекис водню, лимон, господарське чи рідке мило та кисневий порошок.

Радимо також прочитати матеріал: Як очистити подушки без прання в пральній машині: геніальний лайфхак.

відео дня

Для початку приготуйте "чарівний засіб" для чищення. Змішайте 100 мл води, 25 мл лимонного соку, 50 мл перекису водню і половиу столової ложки мила, яке може бути як для рук, так для посуду. Цю суміш слід помістити в пляшку з розпилювачем.

Перед розпилюванням вам слід насипати на пожовтівшу ділянку матраца кисневий порошок, який можна знайти в супермаркетах різних марок. Потім попередньо приготовлену суміш розпилюємо з на ділянку, де ми нанесли порошок.

Після того, як ділянка стане вологою, її необхідно розпарити. Це можна зробити за допомогою відпарювача, а якщо у вас його немає, можна скористатися парою від праски. Важливо, щоб праска не торкалася матраца, щоб він не прогорів. Вкінці вам треба потерти ганчіркою місце, де розташована пляма, вона потроху зникатиме.

Як позбутися застарілих плям на матраці

Якщо жовта пляму дуже стара, є ще один лайфхак для очищення, який може допомогти. У цьому випадку вам слід розчинити миючий засіб з кисневим порошком у гарячій воді, змочити кілька ганчірок і потерти ними ділянку з плямою.

Закінчивши прибирання, видаліть залишки миючого засобу та мила. Для цього розпиліть воду на ділянку та ганчіркою витріть залишки. Також ви можете використати фен, щоб висушити матрац.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти