StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Буде як новий: експерт розповів, як відчистити килим від червоного вина

19 грудня 2023, 19:22
Експерт розповів, як вивести червоне вино з килима за допомогою двох простих кроків. Вам знадобляться лише два інгредієнти, щоб видалити цю стійку пляму.
Буде як новий: експерт розповів, як відчистити килим від червоного вина
Як відчистити килим від червоного вина - лайфхак для свят / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Незважаючи на всі наші зусилля бути обережними, розливання їжі та напоїв майже неминуче в різдвяний період. І жодне таке розлиття, мабуть, не викликає більшого жаху, ніж розлиття червоного вина.

Насичений колір напою робить його дуже складним для виведення з килима. А відтирання ганчіркою іноді тільки погіршує ситуацію.

Існує багато міфів про те, як найкраще видалити червоне вино з тканин - чи багато хто з нас чув, що біле вино працює? Але один експерт з чищення поділився відео, щоб розставити всі крапки над "і" раз і назавжди, пише Express.

відео дня

Захарій Позняк з хімчистки Jeeves of Belgravia в Нью-Йорку звернувся до соціальних мереж, щоб розповісти, що робити. Звертаючись до своїх майже 600 000 підписників на TikTok, він сказав: "Я покажу вам, як вивести червоне вино з килима".

Щоб слідувати його порадам, вам знадобиться тепла вода, білий оцет, праска і чистий рушник.

Насамперед змішайте теплу воду з білим оцтом і вилийте її прямо на пляму.

Потім накриваємо рушником. Захарій сказав: "Спочатку потрібно взяти одну частину оцту, три частини теплої води. Виливаємо це на пляму. Оцет нейтралізує її, а потім ми покладемо зверху чистий рушник".

Потім потрібно розігріти праску і пропрасувати поверх рушника.

"Увімкніть праску на найгарячішу температуру і пропрасуйте, - каже Захарій. Тепло перенесе пляму від вина з килима на рушник. Вам не потрібно подавати на нього пару, просто дозвольте теплу зробити свою справу. Можливо, вам доведеться це повторити, але ви вже бачите, як вино виводиться", - вказує експерт.

На відео він повторив цю процедуру тричі, використовуючи свіжі рушники, доки пляма майже не зникла.

Дивіться відео про те, як відчистити килим від червоного вина:

"Виглядає так, ніби вона все ще там, але просто мокра", - каже він.

"Якщо у вас залишилося почервоніння, просто нанесіть трохи перекису водню на пляму. Це кисневий відбілювач, який з часом вирівняє колір. Це чудова річ, щоб мати її вдома, але, чесно кажучи, це працює досить добре", - каже Захарій Позняк.

Він наніс перекис водню на пляму і залишив її.

Наступного дня Захарій повернувся до килима, щоб показати, як зникла пляма. Однак у підписах він попередив, що ця комбінація не спрацює з деякими іншими плямами, такими як яйце і кров.

"Кислоти чудово видаляють плями на основі таніну, такі як кава, вино і чай. Тепло виведе лише білкові плями, такі як яйця, кров, підливи тощо, оскільки вони можуть "приготуватися" при високих температурах", - резюмував експерт.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти