Військовий експерт пояснив, чому Путін намагається вразити Ердогана

21 серпня 2023, 01:35
На думку експерта Сергія Кузана, російський диктатор Володимир Путін розуміє, що влада Туреччини все сильніше і сильніше допомагає Україні.
Військовий експерт пояснив, чому Путін намагається вразити Ердогана
Путін хоче нашкодити Ердогану через позицію того з приводу україно-російської війни / колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот з відео

Спроби російського диктатора Володимира Путіна підкузьмити президенту Туреччини Реджепа Ердогана через позицію того з приводу україно-російської війни. Про це в інтерв'ю Главреду розповів керівник Українського Центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан.

"Це свідчить саме про невпевненість Путіна в Туреччині. Він розуміє, що незважаючи на те, що Туреччина є однією з небагатьох країн, які не підтримали західні санкції проти РФ, і тихою гаванню для російських капіталів і російських одіозних осіб, на всіх цих процесах заробляє Туреччина. Але в той же час на міжнародній арені Туреччина має досить послідовну позицію і підтримує територіальну цілісність України", – сказав він.

На думку Кузана, російський диктатор розуміє, що влада Туреччини все сильніше і сильніше допомагає Україні.

відео дня

"Вона надає військову допомогу саме Україні, а не РФ, тому Путін розуміє, що Туреччина все більше допомагає Україні і все менше користі приносить Росії, використовуючи її слабкість на свою користь. Отже, своїми кроками Путін намагається продемонструвати свою силу і фактично погрожувати Туреччині, щоб та була більш поступливою у своїй зовнішній політиці", – підсумував він.

Хто такий Сергій Кузан

Військовий експерт, глава Українського Центру безпеки та співробітництва

Провокація РФ у Чорному морі

Країна-агресор РФ 13 серпня повідомила, що відкривала вогонь по суховантажу, який прямував в український порт Ізмаїл. Крім того, окупанти також піднімали в повітря вертоліт для зупинки та огляду цивільного морського судна.

Після цього в ОП жорстко оцінили піратство РФ в Чорному морі і попередили про відповідь. Обстріл міжнародного суховантажу "Сукра Окан" в Чорному морі, який прямував в український порт Ізмаїл, є безумовним порушенням міжнародного морського права, заявив радник глави офісу президента України Михайло Подоляк. Він підкреслив, що Україна встановлює причетних осіб до факту атаки.

Керівник Українського Центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан назвав наслідки бездіяльності заходу у відповідь на провокації РФ на морі. Якщо Захід не відреагує на дії РФ в Чорному морі проти цивільного судна, то Росія буде здійснювати різні провокації проти країн-членів НАТО вже на суші, зазначив він.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти