Разом з шоломом доповненої реальності Apple готує VR-окуляри та лінзи

8 березня 2021, 14:53оновлено 8 березня 2021, 15:35
Вже в наступному році компанія може випустити шолом з функціями AR і VR за тисячу доларів, у 2025-му – VR-окуляри, а після 2030-го року – контактні AR-лінзи.
VR
Новинки Apple / 9to5Mac

Чутки про те, що команда Apple готує смартокуляри ходять вже давно, а недавно різні джерела почали повідомляти й про розробку гарнітури віртуальної та доповненої реальності. Тепер цю інформацію підтвердив надійний аналітик Мін-Чі Куо, відомий точними прогнозами про майбутні продукти Apple

За його даними, в Apple є план, розділений на три етапи: у 2022 році компанія почне продавати шолом з функціями AR і VR, у 2025-му – VR-окуляри, а після 2030-го року – контактні AR-лінзи. Перший буде орієнтований на роботу зі змішаною реальністю (VR / AR), а окуляри та лінзи призначені тільки для доповненої реальності.

У Apple вже готове кілька прототипів гарнітур змішаної реальності, які важать від 200 до 300 грамів, але кінцева вага може бути знижена до 100-200 грамів – шолом повинен стати найлегшим на ринку. Також Мін-Чі Куо в замітці для інвесторів написав, що жоден інший аналог не зможе забезпечити такий же рівень занурення, але через складний дизайн і технології гарнітура буде коштувати близько тисячі доларів, що значно дорожче, ніж передбачалося в попередніх звітах.

відео дня

Минулого місяця ресурс The Information розповів, що шолом нібито отримає 12 камер, два дисплеї з 8k-дозволом, а також незалежні обчислювальну потужність і пам'ять. Це означає, що подібні гарнітури зможуть працювати незалежно від iPhone і будуть більше схожі на портативні, ніж мобільні продукти.

Разом з шоломом доповненої реальності Apple готує VR-окуляри та лінзи
Ескіз можливого дизайну прототип, відтворений журналістами, які бачили внутрішні документи Apple / 9to5Mac

Що стосується окулярів доповненої реальності, то прототипу, за даними Мін-Чі Куо, в Apple все ще немає, а з'являться на ринку вони не раніше 2025 року. Контактні AR-лінзи теж ще знаходяться на дуже ранній стадії розробки, тому їх релізу не варто чекати раніше 2030 року.

Раніше в Мережі спливли якісні рендери з можливим дизайном старшої моделі iPhone 13. Судячи з зображень, нові Айфони вперше отримають ProMotion-дисплей з адаптивною частотою оновлення до 120 Гц, а також підтримку Always-On Display (завжди включений екран) з зображенням корисної інформації на заблокованому екрані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти