Правозахисник розповів, хто в РФ можуть кинути виклик Кремлю після невдач Гіркіна і Пригожина

3 серпня 2023, 01:35оновлено 3 серпня 2023, 09:01
369
Досить багато було в РФ польових командирів, каже Сергій Кривенко, які звикли до анархії і деякої вседозволеності починаючи з 2014 року.
Пригожин, Кривенко, Гіркін
Кількість авантюристів в Росії завжди була досить високою - Сергій Кривенко / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот

Після провалу бунту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина і після того, як колишній ватажок терористів "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) був заарештований і поміщений в СІЗО, все одно залишилася достатня кількість персонажів, які можуть, теоретично, піти проти путінського режиму. Про це в інтерв'ю Главреду розповів російський правозахисник, член правління Міжнародного товариства "Меморіал" Сергій Кривенко.

"Звичайно, залишилися. Досить багато було польових командирів, які звикли до анархії і деякої вседозволеності починаючи з 2014 року на сході України.Тобто залишилися, і вони можуть спливати невідомо звідки – кількість авантюристів в Росії завжди було досить високим. Пригожин показав приклад. І те, що він був невдалим, і те, що Пригожин – кримінальник, але, принаймні, він показав приклад того, що так можна і за це нічого особливо не буде, буде породжувати подібні випадки. Хоча влада напевно підготувалася і зараз думає, як це все купірувати, коли це буде відбуватися. Але приклад є", - сказав він.

Заколот Пригожина і арешт Гіркіна

У середині липня "вагнерівці" за наказом Євгена Пригожина влаштували збройний заколот проти вищого військово-політичного керівництва країни.

відео дня

Ватажка бойовиків не влаштовувало ведення загарбницької війни проти України, і з цієї причини він підняв зброю проти міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Але вже до вечора заколот затих після втручання в переговори Олександра Лукашенка. Пригожина і ПВК"Вагнер" перекинули до Білорусі.

Після цього в Росії почалося "полювання" на генералів, в тому числі Суровікіна, друга Пригожина, який, на думку російських ЗМІ, був попереджений про заколот заздалегідь.

Затриманий був і російський терорист Ігор Гіркін, неодноразово критикував Міноборони РФ і самого Путіна. В даний час він знаходиться в СІЗО.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти