Бунт у Росгвардії: бійці з Краснодара відмовилися їхати на війну в Україну

30 травня 2022, 16:30
Росгвардійці вже були на війні в Україні в лютому-квітні, а тепер їх намагалися відправити туди повторно.
росгвардия
Бійці Росгвардії відмовилися їхати воювати в Україну / Facebook / rosgvard

У Краснодарському краї РФ кілька бійців Росгвардії відмовилися повторно їхати на війну в Україну. Вони вже подали командуванню відповідні рапорти.

Як пише Кавказ.Реалії. росгвардійці вже були на війні в Україні в лютому-квітні, а тепер їх намагалися відправити туди повторно, повідомило джерело в головному управлінні Федеральних військ Національної гвардії по Краснодарському краю.

Також цю інформацію підтвердив і один з військовослужбовців. За його словами, росгвардійці вкрай незадоволені виплатами, що надійшли за два місяці перебування в Україні, – вони виявилися значно нижчими, ніж розповідають пропагандистські ЗМІ. І це стало однією з причин відмови.

"Якщо за перший місяць заплатили 100 тисяч, то зараз – 50. Командування пояснило це падінням курсу долара - виплата розраховується з близько 50 доларів за день перебування, але проводиться в рублях за російським курсом", - пояснив співрозмовник.

Якщо 10 березня офіційний курс долара в Росії становив 120 рублів, то 26 травня – 56 рублів, чим і пояснюється різниця в розмірі військових виплат.

Він додав, що в його загоні п'ять співробітників подали рапорти про вихід на пенсію – вони були передпенсійного віку. Також йому відомо ще мінімум про п'ять бійців, які подали рапорти про відмову їхати в Україну з інших причин.

читайте такожБілоруські добровольці знешкодили снайперів РФ: одного вбили, другого взяли в полон

Раніше повідомлялося про те, що представники поліцейського спецзагону ОМОН з Республіки Хакасія відмовилися брати участь у війні проти України.

11 бійців ОМОНу з Хакасії відмовилися брати участь у "спецоперації" в Україні.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти