"Артемія звільнять": адвокати "дніпровського стрільця" заявили, що відео нічого не доводить

12 лютого 2022, 14:56
Адвокат Денис Гордєєв заявив, що відео, яке потрапило в Інтернет після стрілянини в Дніпрі, не є доказом провини Артемія Рябчука.
Артемій Рябчук
"Артемія буде звільнено": адвокати "дніпровського стрільця" заявили, що відео нічого не доводить / колаж УНІАН, фейсбук Д. Монастирського

Адвокати нацгвардійця Артемія Рябчука, який влаштував криваву стрілянину у військовій частині 3021 у Дніпрі, говорять про невинність солдата. І заявляють про те, що їх клієнта звільнять.

Як повідомляє Сьогодні, адвокати написали понад 10 заяв про порушення правоохоронців під час розслідування: про злочин, вчинений слідчим, керівництвом ДБР, начальством військової частини, де служив Рябчук.

"Артемія звільнять. Провину не доведено", - сказав захисник стрілка Павличенко Дмитро Олександрович.

Водночас адвокат Денис Гордєєв заявив, що відео, яке потрапило в Інтернет після стрілянини в Дніпрі, не є доказом провини Артемія Рябчука.

Під час пресконференція у суботу, 12 лютого, він підкреслив, що відео потрапило в Мережу від слідчого або органів слідства. Після цього ДБР почало розслідування, щоб притягнути до відповідальності за перевищення владних повноважень. Кого саме можуть притягнути до відповідальності, адвокат не вказав.

Стрілянина у Дніпрі

Уранці 27 січня в Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по товаришах по службі. Як результат загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 – отримали поранення.

Підозрюваний у розстрілі своїх товаришів по службі на заводі Південмаш у Дніпрі нацгвардієць Артемій Рябчук на суді визнав свою провину. Він розкаявся у скоєнні злочину і попросив відправити його в СІЗО.

Згодом Артемій Рябчук відмовився від усіх своїх свідчень, повідомив екснардеп Ігор Мосійчук у своєму Telegram-каналі, прикріпивши фото відповідної заяви.

Під час допиту підозрюваний Артемій Рябчук розповів, що причиною його вчинку стала злість на несправедливість, він від усього "втомився".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти