Рада ОДКБ вирішила направити миротворців до Казахстану

6 січня 2022, 00:00
Рішення пбуло схвалене у зв'язку зі зверненням президента Казахстану і "зважаючи на загрозу національній безпеці і суверенітету".
Рада ОДКБ вирішила направити миротворців до Казахстану
У Казахстан направлять миротворців

Рада колективної безпеки ОДКБ схвалила рішення направити колективні миротворчі сили ОДКБ до Казахстану на певний строк, повідомив у Facebook прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Рішення було схвалене у зв'язку зі зверненням президента Казахстану і "зважаючи на загрозу національній безпеці і суверенітету, викликаної, в тому числі, втручанням ззовні".

"Рада колективної безпеки ОДКБ відповідно до статті 4 Договору про колективну безпеку схвалила рішення направити колективні миротворчі сили ОДКБ в Казахстан на обмежений за часом період з метою стабілізації і нормалізації обстановки в цій країні", - йдеться в повідомленні.

читайте такожСитуація "fifty-fifty": чому Казахстан потопає в протестах

У свою чергу в Держдумі РФ заявили, що миротворчі сили ОДКБ зможуть перебувати в Казахстані доти, поки ситуація не стабілізується.

Протести в Казахстані:

Раніше Главред писав про те, що в місті Алмати, в якому сьогодні проходили масові акції протесту, почалася антитерористична операція. При звільненні аеропорту Алмати від протестувальників загинули військові.

За даними видання, в ході проведення спецоперації в захопленому протестувальниками аеропорту загинули двоє військових Збройних сил Казахстану.

Як повідомив заступник голови міської адміністрації Алмати Єржан Бабакурманов, в місті почалася спецоперація. Військові звільнили аеропорт і його робота переводиться в штатний режим.

У Казахстані протести були викликані підвищенням ціни на скраплений газ, мітингувальники вимагали зменшити його вартість. Однак через кілька днів кількість вимог значно зросла. Тепер вони вимагають, зокрема, щоб чинний уряд пішов у відставку, щоб в державі проводилася боротьба з корупцією і кумівством, а також щоб будувалися нові фабрики і заводи і зменшувався рівень безробіття.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти