Німеччина дасть 300 млн євро на снаряди для України - Bloomberg

22 березня 2024, 10:54
Німеччина планує взяти участь в ініціативі Чехії щодо спільних закупівель боєприпасів для потреб ЗС України, пише Bloomberg
Патріот, Німеччина
Суми грошей, яку уряд ФРН пропонує, має вистачити на закупівлю близько 180 тисяч снарядів - Bloomberg / колаж фото УНІАН і Us Army

Федеральний уряд Німеччини зобов'язався витратити 300 млн євро (приблизно 326 млн доларів США) в рамках ініціативи, очолюваної владою Чехії, на купівлю 800 тисяч снарядів та інших боєприпасів для потреби ЗСУ. Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на власні джерела.

За словами співрозмовників, суми грошей, яку уряд ФРН пропонує, має вистачити на закупівлю близько 180 тисяч снарядів.

Також повідомляється, що понад десяток західних країн, включно з Канадою, Нідерландами та Францією, об'єдналися навколо плану, згідно з яким чеський уряд виступатиме посередником під час постачання артилерійських снарядів з-за меж Європейського союзу.

відео дня

Снарядний голод у ЗСУ

Українські військові говорять про серйозні побоювання через відсутність військової допомоги від США. Вони зазначають, що зараз сильно відчувається перевага російських окупантів, і вони вважають це "поворотним моментом" у війні, йдеться в публікації CNN.

Колишній командир батальйону "Айдар" Євген Дикий підтвердив, що загострення ситуації на фронті відбулося через накладення одразу двох проблем - дефіциту особового складу і снарядів.

"Ми стали просто жертвами Дональда Трампа і його прихильників, і через чиє блокування ми зараз не маємо снарядів великих калібрів", - сказав він.

Передача Україні від Німеччини ракет Taurus

Нагадаємо, що у Шольца назвали три причини, чому Німеччина не надає Україні ракети Taurus. Потрібно налагодити виробництво зброї та боєприпасів - такі заходи необхідні, щоб забезпечити як Німеччину, так і Україну, сказав Йоганнес Арльт.

Олаф Шольц розповів, чому Україна не може отримати ракети Taurus. Канцлер Німеччини прокоментував причини гальмування з постачанням ракет. За його словами, для цього шукають найкращий момент, натякнувши, що прогрес буде.

Володимир Зеленський відреагував на відмову надати ракети Taurus. Президент України стверджує, що відмова в наданні Україні конкретної допомоги через відсутність віри може дорого обійтися.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти