РФ націлилася на велике місто: хоче "перерізати" ключову трасу на сході

27 травня 2024, 19:21
2607
Ворог щодня намагається штурмувати східні околиці Красногорівки, розповів Назар Волошин.
война, всу
ЗСУ відбивають атаки РФ / Колаж Главреда. Фото: фото: ОК "Захід", фото: 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Незважаючи на інформацію, що надходить про те, що російські окупанти нібито захопили Красногорівку Донецької області, цей населений пункт залишається під контролем Збройних сил України, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин.

"Наші воїни продовжують обороняти місто. Ворог щодня намагається штурмувати східні околиці Красногорівки на бронетехніці. Але населений пункт перебуває під контролем ЗСУ", - повідомив він у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Український офіцер підкреслив, що бойові дії тривали в районах Красногорівки і Костянтинівки. Усі атаки було відбито, ситуація під контролем наших військ.

відео дня

"У районі Нетайлового ситуація характеризується високою активністю ворога. Ворог не перестає наступати на позиції наших захисників і постійно масовано веде обстріли позицій", - сказав речник.

Волошин додав, що РФ кинула багато сил на захоплення села Очеретине та окупанти з Очеретиного рвуться до магістралі Покровськ-Костянтинівка, проводять штурмові дії з метою захоплення Покровська і траси на Костянтинівку.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося, що ЗСУ зайшли на потужні рубежі і вибивають росіян. Ворог кидає в бій техніку та живу силу, щоб не дати Силам оборони перехопити тактичну ініціативу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у РФ максимальні втрати. Суттєвих втрат зазнали збройні сили та військова техніка російських військ.

Як повідомлялося раніше, комбат ЗСУ назвав ймовірні терміни і напрямки перелому ситуації на полі бою. Ведеться системна робота з вибивання противника з позицій, розповів Юрій Федоренко.

Наступ Росії 2024

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що РФ може піти в наступ на фронті найближчими місяцями. За його словами, дати відсіч ворогові без військової допомоги союзників Україні буде "катастрофічно важко".

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, що окупанти можуть піти в новий наступ. Багато хто не виключає просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можуть вказувати на підготовку росіян.

Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що РФ готує новий наступ на травень-червень, оскільки збирає резерв із контрактників.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти