Британія дає понад $400 млн на дрони для ЗСУ: Шаппс оголосив про пакет допомоги

7 березня 2024, 22:25
Британія закликає інші країни Заходу приєднатися до "дронної" ініціативи.
Британія дає понад $400 млн на дрони для ЗСУ: Шаппс оголосив про пакет допомоги
Дрони постачатимуть ЗСУ з-під конвеєра / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс у четвер, 7 березня, оголосив про виділення пакета допомоги у вигляді 325 млн фунтів стерлінгів, або приблизно 416 млн доларів, на закупівлю новітніх дронів для ЗСУ, йдеться в повідомленні відомства.

Пакетом передбачено виробництво понад 10 тисяч дронів для української армії. Нові БПЛА обіцяють поставити Україні протягом 2024 року.

Більшість замовлених дронів будуть FPV дронами-камікадзе, а також розвідувальними та морськими безпілотниками.

відео дня

Британія закликала партнерів приєднатися до ініціативи.

"Я посилюю наше зобов'язання озброїти Україну новими передовими безпілотниками, які надходять безпосередньо від провідних світових оборонних підприємств Великої Британії - прямо із заводів на передову. Я закликаю міжнародних партнерів приєднатися до Великої Британії в цих зусиллях", - заявив Шаппс.

Він підкреслив, що українські військові вже "з безпрецедентною ефективністю використовують подаровану Великою Британією зброю, що допомогло знищити майже 30% Чорноморського флоту Росії".

Снарядний голод у ЗСУ

Українські військові говорять про серйозні побоювання через відсутність військової допомоги від США. Вони зазначають, що зараз сильно відчувається перевага російських окупантів, і вони вважають це "поворотним моментом" у війні, йдеться в публікації CNN.

Колишній командир батальйону "Айдар" Євген Дикий підтвердив, що загострення ситуації на фронті відбулося через накладення одразу двох проблем - дефіциту особового складу і снарядів.

"Ми стали просто жертвами Дональда Трампа і його прихильників, і через чиє блокування ми зараз не маємо снарядів великих калібрів", - сказав він.

Дрони для ЗСУ

6 лютого президент Володимир Зеленський доручив створити в структурі ЗСУ окремий рід сил безпілотних систем. У своєму вечірньому зверненні він підкреслив важливість застосування безпілотних систем в поле бою.

"Дронно-безпілотні системи - довели свою ефективність в боях на землі, в небі і в морі. Україна реально змінила ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відображення штурмів на землі - це багато в чому робота саме дронів", - підкреслив президент.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров пообіцяв, що Україна у цьому році виготовить тисячі безпілотників дальнього радіусу дії, здатних завдавати ударів по глибинці країни-агресорки Росії, і вже є щонайменше 10 компаній, які виробляють дрони, здатні долітати до Москви і Санкт-Петербурга. Крім того, за його словами, українські виробники вже досягли паритету з країною-агресором Росією за кількістю далеких дронів-камікадзе.

А Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зауважив, що роль дронів у війні з Росією збільшується щодня.

"Зараз фактично у всіх ланках військового управління кожен командир бачить поле бою. Якщо раніше він міг побачити якусь обмежену частину з бліндажа або спостережного пункту, то зараз він бачить і всю картину бойових дій і набагато більше", - сказав Головком ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти