Жданов пояснив нюанси мобілізації чоловіків у ЗСУ

27 січня 2023, 04:05
За словами Олега Жданова, вкрай важливим аспектом також є стійка психіка у новомобілізованих військовослужбовців.

Жданов, ВСУ
Жданов пояснив нюанси мобілізації чоловіків у ЗСУ / Колаж 59 ОМПБр Якова Гандзюка, Главред

В Україні в рамках мобілізації через україно-російську війну у піхотні частини ЗСУ чоловіків під час мобілізації в першу чергу набирають, якщо ті мають хорошу фізичну підготовку. Про це військовий експерт Олег Жданов розповів під час ефіру на YouTube.

"Вік може бути і 40+. Але людина повинна мати гарне здоров'я і фізичну підготовку. Всі інші навички придбаються", - підкреслив експерт

За словами Жданова, важливим аспектом також є стійка психіка у новомобілізованих військовослужбовців. І зазначив, що обов'язкові тренінги по стійкості в сверхстрессових ситуаціях є частиною програми бойової підготовки штурмовиків в будь-якій сучасній армії світу.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський і український військовий, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний Ютуб-канал, в якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 700 тисяч передплатників і 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні

Президент Володимир Зеленський 25 лютого підписав указ Про загальну військову мобілізацію на території України у зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням країни-агресора Російської Федерації.

Призивають до лав Збройних сил України чоловіків від 18 до 60 років. В першу чергу тих, у кого є бойовий досвід.

Мобілізацію в Україні продовжили до 21 листопада. За документ, який вніс до Ради президент Зеленський, проголосували 288 нардепів.

8 листопада президент Володимир Зеленський вніс до Ради два проекти затвердження указу глави держави про продовження воєнного стану та мобілізацію в Україні на 90 днів.

Пізніше законопроекти № № 8189 і 8190 зареєстровані в українському парламенті. Згідно з цими документами, воєнний стан та мобілізація в Україні будуть продовжені фактично до кінця зими – 19 лютого.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти