Вперше в історії в Україні вийшла нова марка бензину

9 лютого 2022, 16:23
Паливо А-98 вже готується до відвантаження в Кременчуці.
АЗС
На АЗС з'явиться нова марка бензину / pixabay.com

Оператор Кременчуцького нафтопереробного заводу приватна компанія "Укртатнафта" вперше в історії випустила український бензин марки А-98.

Як повідомляє пресслужба компанії, бензин виготовлений з октановим числом 98. Це сталося вперше в історії вітчизняної нафтопереробки.

"Бензин преміальної якості марки А-98-Євро5-Е0 в кількості 2 тис.тонн готовий до відвантаження на АЗС. Паливо виготовлено у повній відповідності до ДСТУ 7687: 2015 та вимог Технічного регламенту. Ця марка бензину відповідає жорстким експлуатаційним вимогам і екологічним стандартам країн ЄС", - сказано в повідомленні.

читайте такожВ Україні продовжує дорожчати паливо: чого чекати водіямТакож у компанії зазначили, що приготували бензин такої високої якості завдяки технічній модернізації "Укртатнафти".

Паливо в Україні

Нагадаємо, на українському ринку палива продовжують підніматися оптові ціни на бензин і дизельне паливо. За підсумками минулого тижня ціни на дрібнооптові партії дизельного палива в середньому зросли на 0,67 грн/л (+2,3%), а бензини – на 0,87 грн/л (+2,8%).

Також повідомлялося, що роздрібні мережі українських АЗС з 4 по 7 лютого підвищили вартість бензину і дизельного палива від 0,2-1,6 гривні за літр. На станціях мережі "БРСМ-Нафта" бензини подорожчали на 45 копійок: бензин А-92 - до 31,53 грн/л, бензин А-95 - до 32,53 грн/л. ціна дизельного палива зросла на 55 копійок, до 31,53 грн/л.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти