Військовий експерт розповів, чи зможуть росіяни зупинити контрнаступ ЗСУ

13 квітня 2023, 11:05оновлено 15 квітня 2023, 10:59
716
Як вважає військовий експерт Роман Світан, всі плани, які підготувало командування ЗСУ, неодмінно потрібно втілити в реальність.
ВСУ, Світан
Чи зможуть росіяни зупинити контрнаступ ЗСУ: прогноз Романа Світана / Колаж фото УНІАН

Таку думку в інтерв'ю Главреду висловив полковник запасу і військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

Якщо командування ЗСУ вибере правильно час і погода буде сприяти, то російські окупанти навряд чи зможуть щось протиставити контрнаступу української армії.

"Якщо буде правильно вибрано час, і нас не підведе погода, то, в принципі, у Росії вже більше нічого немає, їй нічим стримати наші наступальні дії. Стримати наступ, дійшовши до певних рубежів, можемо лише ми самі, якщо будемо усвідомлювати свою неготовність продовжувати просування або недостатність поставок заходу. розуміючи свої деякі моменти (недопоставок або неготовності). Тобто зупинити контрнаступ можуть наші партнери, не виконуючи поставки або гальмуючи їх з логістики", ‒ сказав він.

Як вважає Світан, всі плани, які підготувало командування ЗСУ, неодмінно потрібно втілити в реальність.

"Росіяни вже нічим не можуть зупинити нас. Тому ті плани, які у нас написані і затверджені, точно будуть виконані. Інакше ми навіть не будемо починати", ‒ підсумував він.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м.Макіївка Донецької області) – український військовий, полковник запасу, що пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Контрнаступ ВСУ

Голова Пентагону Ллойд Остін вважає, що в України є всі можливості, щоб досягти успіху в контрнаступі. За його словами, союзники навчили велику кількість українських військових і продовжують надавати технічну допомогу Києву.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Головнокомандувач ЗСУ та його штаб буде приймати рішення про контрнаступ "в останній момент".

"Якщо хтось думає, що у нас тільки один варіант, то це не так. Навіть три варіанти - це мало", - сказав Данілов.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що контрнаступ Збройних сил України може розпочатися влітку.

Ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що після витоку секретної військової інформації з Пентагону в Генштабі можуть робити вигляд, що продовжують підготовку контрнаступу за тим планом, який був оприлюднений, а насправді будуть реалізувати інший план.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти