У Мережу потрапило фото "Привида Києва" в кабіні винищувача F-16

7 жовтня 2023, 09:06оновлено 10 жовтня 2023, 10:52
На плечі у пілота можна побачити патч "Привидів Києва" у вигляді черепа з літаком.
F-16, Привид Києва
У Мережу потрапило фото "Привида Києва" в кабіні винищувача F-16 / Колаж: Главред, Фото: US Air Force, t.me/DeepStateUA

Аналітики DeepState показали фото, яке підтверджує, що українських пілотів навчатимуть керувати американськими винищувачами F-16.

В Telegram-каналі опубліковано знімок, на якому зображений пілот F-16CJ 480-ї винищувальної ескадрильї 52-го винищувального крила ВПС США.

Фото було зроблено на авіабазі Фетешті в Румунії.

відео дня

На плечі у пілота можна побачити патч "привидів Києва" у вигляді черепа з літаком. Під ним помітний напис українською мовою – слово "Віріти".

Привид Києва, F-16
Фото було зроблено на авіабазі Фетешті в Румунії / Фото : t.me/DeepStateUA

Хто такий "Привид Києва"

"Привид Києва" - міська легенда про учасника російсько-української війни, українського пілота-аса.

Його описують як пілота Міг-29, який за перші 30 годин російського вторгнення в Україну здобув 6 повітряних перемог у небі над Києвом: збив 2 літаки Су-35, 2 літаки Су-25, по 1 літаку Су-27 і МіГ-29.

За однією з версій, справжнє ім'я пілота, відомого як "Привид Києва", не розкривається з метою його безпеки.

29 квітня 2022 року британське видання The Times опублікувало матеріал в якому назвало українського льотчика Степана Тарабалка "Привидом Києва". За першу добу війни йому вдалося знищити шість ворожих літаків.

30 квітня 2022 року командування Повітряних Сил ЗСУ заперечувало, що Степан Тарабалка є "Привидом Києва", також заперечували і сам факт існування легендарного пілота. Зазначалося, що "Привид Києва " - це збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил, які захищають небо столиці.

F-16 для України

Три країни передадуть F-16 для української армії - це Данія, Нідерланди, Норвегія.

Прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо повідомив, що країна також розглядає можливість передачі Україні своїх винищувачів F-16. Міністерство оборони Бельгії має перевірити, чи повністю вичерпано термін експлуатації літаків.

Нідерланди планують передати Україні першу партію винищувачів F-16 у 2024 році. Про це заявила глава Міноборони країни Кайса Оллонгрен в інтерв'ю MSNBC.

Джерела видання Wall Street Journal не виключають, що США можуть підготувати пілотів, які володіють англійською мовою, за п'ять місяців. Підкреслюється, що на навчанні вже знаходиться група українських пілотів, яка налічує менше 10 пілотів, які на достатньоу рівні володіють англійською.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти