Страх ескалації - просто прикриття: чому США не дозволяють бити вглиб РФ - Світан

18 серпня 2024, 12:46
1180
Деякі домовленості, на думку Світана, були зірвані після зняття Байдена з виборів США.
Страх ескалації - просто прикриття: чому США не дозволяють бити вглиб РФ - Світан
ЗСУ обходяться поки що без допомоги США в Курській області / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео, Вікіпедія, Генштаб

Військовий експерт Роман Світан вважає "міфом" страх США перед ескалацією бойових дій в Україні, яким Вашингтон аргументує свою відмову ЗСУ в дозволі завдавати глибоких ударів по території країни-агресорки Росії, незважаючи на вдалу Курську операцію.

Як розповів Світан під час чату на Главред, найімовірніше, йдеться про якісь внутрішні домовленості Америки з Росією. А ось поширена думка про нібито переляканий Захід - всього лише міф.

Водночас деякі домовленості було зірвано після зняття Байдена з виборів - інакше Україні не дали б нікуди рухатися, погодився Світан, маючи на увазі Курську операцію.

А ось домовленість щодо незавдання по Росії глибоких ударів усе ще зберігається.

"Нам потрібно домогтися зняття обмежень на використання західної зброї і почати працювати нею по російській території. Щойно її (домовленість, - Главред) буде знято, ми одразу ж почнемо працювати. Або у цієї домовленості термін дії закінчиться, або "чорний лебідь" пролетить. Адже все може бути", - сказав Світан.

Дивіться відео чату з Романом Світаном з аналізом перспектив Курської операції ЗСУ:

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) - український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон 2014 року, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Операція в Курській області - останні новини

Під час операції в Курській області українським силам вдалося поповнити обмінний фонд для нашої держави, повідомив президент Володимир Зеленський за результатами доповіді головкому ЗСУ Олександру Сирському в суботу, 17 серпня.

До слова, українська авіація знищила вже другий міст через річку Сейм у Курській області. Це матиме великий вплив на ворога, адже позбавляє його логістичних можливостей.

На думку американського військового аналітика, професора Інституту стратегічних досліджень Військового коледжу армії США Джона Дені, операція ЗСУ в Курській області - це не тимчасова акція, а частина довготривалої кампанії. Вона може тривати до 2025 року.

Але хоча росіяни виводять частину своїх підрозділів з України для посилення угруповання в Курській області, це не призводить до значного зменшення особового складу на фронті.

Крім того, Сполучені Штати Америки вже понад місяць не відповідають на запит Британії з пропозицією дозволити українським воїнам застосовувати ракети Storm Shadow по території Росії. Британські військові припускають, що США "тягнуть час", щоб оцінити наслідки української операції на території Росії, перш ніж ухвалювати рішення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти