Якщо Київрада буде керуватися інтересами мільйона підприємців, то поліпшити бізнес-клімат в столиці легко - Бусаєв

9 жовтня 2020, 16:03оновлено 9 жовтня 2020, 20:47
Українське законодавство не підлаштовується під потреби малих і середніх підприємців, наголосив правозахисник.
Алексей Бусаев
Олексій Бусаєв

Щоб бізнес почав працювати на перспективу, приміщення під виробничі потужності місто повинно здавати в оренду мінімум на 25 років, а під торгівлю та кав’ярні — від 15.

Таку думку висловив правозахисник і підприємець Олексій Бусаєв у колонці на Українських новинах.

"Адже чим більше термін дії паперів, тим менше бюрократії", — вважає Олексій Бусаєв, який йде в Київраду від "УДАРУ" по четвертому Деснянському округу (Троєщина–Лісовий масив–Биківня).

відео дня

Київрада є кінцевим бенефіціаром всіх орендних платежів. Зараз всі об'єкти виносяться на ProZorro і здаються на термін від п'яти до 10 років.

Олексій Бусаєв підкреслює, що наразі дозвільна система не заточена на перспективу. Тому підприємці вкладають кошти в стартапи, які за рік-два гарантовано приносять 300% прибутку.

"Єдине вікно та збільшення строку оренди приміщень потрібні мільйону київських підприємців, — каже кандидат. — Але ж навіть невеличке виробництво повинне бачите хоча б 15 років в перспективі! А середній бізнес матиме на становлення вдвічі більше — до речі, в Європі це середній період окупності проекту".

Після прийняття рішення йти в депутати Київради Олексій Бусаєв нагадав в Facebook, що він майже 15 років займався правозахисною діяльністю та зміг захистити права тисяч підприємців по всій Україні та в Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти