У Білому домі порівняли дії Росії з поведінкою лисиці в курнику

2 лютого 2022, 10:57
Прессекретар Білого дому Джен Псакі прокоментувала заяви Кремля про те, що розширення НАТО на Схід нібито загрожує безпеці РФ.
Джен Псакі
Джен Псакі назвала Росію "лисицею, яка кричить про страх перед курчатами"/ Фото Reuters

В Адміністрації президента США Джо Байдена прокоментували заяви господаря Кремля Володимира Путіна про "загрози" для РФ з боку України.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі під час брифінгу 1 лютого порівняла дії керівництва Росії з поведінкою лисиці в курнику.

"Коли лисиця кричить з даху курника, що вона боїться курчат, що вони (керівництво Росії, – ред.) по суті й роблять, то цей страх не підноситься як констатація факту", – сказала Псакі.

відео дня

Спікер Білого дому підкреслила, що у Вашингтоні добре розуміють, хто в цьому випадку лисиця: "Ми бачили нарощування військ на кордоні з Україною. Ми бачили, як вони перекинули війська в Білорусь, на інший кордон".

При цьому Псакі додала, що в Білому домі точно не знають, що насправді збирається робити далі Путін. Але вже зараз тримають відкритими для Росії "двері дипломатії".

Також Псакі додала, що США виступають за деескалацію та запобігання вторгнення російських військ в Україну, проте рішення залишається за Кремлем.

Як повідомляв Главред, 2 лютого іспанська газета El Pais опублікувала повний текст відповіді США і НАТО на російські пропозиції щодо гарантій безпеки.

У документах йдеться, що США і НАТО відмовляються підписати двосторонній договір про безпеку в Європі з Росією, а також закрити двері для майбутнього вступу України до Альянсу.

Разом з тим Вашингтон і НАТО пропонують РФ обговорити Угоди про роззброєння і заходи довіри на різних форумах (таких як, ОБСЄ, діалог зі стратегічної стабільності між США та Росією і Рада НАТО-Росія), успіх яких обумовлює початок деескалації російської військової загрози в Україні.

США стверджують, що прогрес з питань роззброєння і заходів довіри може бути досягнутий "лише в умовах деескалації загрозливих дій Росії щодо України".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти