США допоможуть Україні підготуватися: Кірбі зробив заяву про мирні переговори з РФ

6 вересня 2024, 08:31
202
Представник Білого дому назвав "справедливою" "формулу миру" президента Зеленського.
ВДУ, Джон Кірбі
США допомагають Україні мати сильну позицію для початку мирних переговорів з РФ / Колаж: Главред, фото: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, Вікіпедія

Радник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі заявив, що США прагнуть допомогти Україні та президенту Володимиру Зеленському перебувати в сильній позиції, коли почнуться мирні переговори про завершення війни з Росією.

"Якщо ця війна має завершиться шляхом переговорів, ми хочемо переконатися, що президент Зеленський перебуває в найкращому становищі для ухвалення рішень щодо того, який вигляд матимуть ці переговори, і саме на цьому ми зараз зосереджені", - сказав Кірбі.

Представник Білого дому назвав "справедливою" "формулу миру" президента Зеленського. За його словами, США допомогли Україні просунути її на міжнародному рівні.

відео дня

"Ми абсолютно зосереджені на тому, щоб переконатися, що Україна має все необхідне для самозахисту, і поставити її в сильну позицію, якщо і коли відбудуться переговори", - наголосив Кірбі.

Він також нагадав, що цього тижня міністр оборони США вирушає в німецький Рамштайн, щоб провести чергове засідання контактної групи, під час якого союзники переглянуть способи, якими вони можуть продовжувати підтримувати Україну.

Формула миру Зеленського

Формула миру Зеленського - ініціатива глави держави, згідно з якою війна Росії проти України може бути завершена політичним шляхом при дотриманні низки умов.

Президент України презентував "формула миру" на засіданні Радбезу ООН в Нью-Йорку восени 2023 року.

"Формула миру" зосереджена на відновленні територіальної цілісності держави. Її два основних пункти:

  • повне виведення всіх російських військових формувань в кордонах України 1991 року;
  • повне повернення Україні ефективного контролю над усім держкордоном.

Крім того, країна-агресор Росія повинна виплатити Україні репарації, звільнити всіх полонених і депортованих і остаточно припинити ескалацію.

"Формулу миру" України підтримують 66 держав, серед них присутні і країни Глобального півдня.

Як повідомляв Главред, раніше в Білому домі зробили заяву про операцію на Курщині. За словами Джона Кірбі, робити висновки про операцію ЗСУ в Курській області рано. Росіяни перекинули певні ресурси на цей напрямок і хочуть перешкодити діям українських військових. Тому поки зарано говорити, чи може ситуація на Курщині вплинути на ескалацію.

Також у Білому домі зробили заяву після удару РФ по Україні. Там зазначили, що масована атака країни-агресора Росії по Україні 26 серпня - це класичний хід у стратегії російського диктатора Володимира Путіна.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти