США не виключають анексію Донбасу з боку Росії - Салліван

6 лютого 2022, 20:11оновлено 6 лютого 2022, 20:50
Штати разом з союзниками протягом останніх місяців готувалися до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.
США не виключають анексію Донбасу з боку Росії - Салліван

США не виключають, що Російська Федерація може вдатися до різних форм агресії. У тому числі мова йде й про анексію Донбасу, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

"Дії РФ можуть приймати різні форми, включаючи можливість того, що вони анексують окуповані території, території на сході України, відомі як Донбас. Або ж вони можуть зробити низку гібридних дій, включаючи кібератаки, політичну дестабілізацію або ж вони можуть зробити повномасштабне вторгнення", - заявив Салліван.

За словами радника президент США з національної безпеки, Штати разом з союзниками протягом останніх місяців готувалися до всіх можливих сценаріїв розвитку подій. У разі агресії - Росії загрожують серйозні економічні наслідки та інші форми тиску.

відео дня

читайте такожМасштабну агресію Росії проти України ще можна запобігти-Пентагон

"Ми знаходимося у вікні, коли щось може трапитися. Військова ескалація і вторгнення на Україну можуть відбутися в будь-який момент. Ми вважаємо, що РФ створила можливості для проведення великої військової операції", - додав Салліван.

Раніше повідомлялося, що Росія нібито планує готувати наступ після 15 лютого - як тільки замерзання землі досягне піку. Джерела видання Reuters припускають, що наступ може відбутися найближчими днями – це залежить від погодних умов.

Нагадаємо, раніше в США оприлюднили новий сценарій можливого вторгнення Росії в Україну. Американські журналісти стверджують, що план Москви затверджений на високому рівні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти