Пообіцяв Сі: Путін їде до Китаю

20 вересня 2023, 16:23
Раніше від закордонних поїздок Путін утримувався, зокрема, через страх бути арештованим за ордером МКС.
Си Цзиньпин, Владимир Путин
Поїздку в КНР підтвердив сам Путін / ua.depositphotos.com, скрин

Російський диктатор Володимир Путін підтвердив свій візит до Китаю. Це може стати його першою закордонною поїздкою з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Наміри відвідати Китай Путін озвучив сьогодні під час зустрічі з міністром закордонних справ КНР Ван І.

"Звісно, я з задоволенням прийму запрошення голови КНР відвідати Китай у жовтні цього року у рамках великого заходу щодо просування ідеї Сі Цзіньпіна "Один пояс, один шлях", - заявив президент країни-агресорки.

відео дня

Путін натякнув, що, з-поміж іншого, з Сі вони обговорюватимуть "спільний євроазійський простір", у чому буцімто зацікавлена і Росія.

"Це повністю відповідає і нашим інтересам, ми інтегруємо і наші ідеї зі створення єдиного євроазійського простору, й ідеї китайських друзів у рамках цієї програми. І діємо достатньо синхронно", - додав Путін.

Путін в ізоляції

З початку повномасштабного вторгнення Путін перебуває фактично у міжнародній ізоляції і спілкується з лідерами таких же автократичних країн. Тільки тиждень тому Росію відвідав північнокорейський диктатор Кім Чен Ин.

Становище кремлівського глави ускладнила й видача Міжнародним кримінальним судом ордеру на його арешт за депортацію українських дітей. Це, зокрема, стало причиною, чому Путін, наприклад, відмовився від поїздки на форум БРІКС у Південноафриканській республіці. Хоча ПАР неодноразово заспокоювала Кремль, що не видаватиме Путіна МКС.

А в серпні Путін послав замість себе на важливий для РФ саміт G20 в Індію міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Китай допомагає Росії

Китай підтримує агресію Росії з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну.

Крім того, ЗМІ неодноразово писали, що Пекін забезпечує окупантів амуніцією та дронами. Понад те, на думку окремих експертів, "руками" Кім Чен Ина КНР також планує передати Росії артснаряди й РСЗВ.

Під обгорткою "примирювача" Пекін презентував план з мирного врегулювання, який зміцнив би становище окупантів в Україні й заморозив би бойові дії. Пропозиції Китаю Київ відкинув.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти