Гарріс потрібно ухвалити важливе рішення: хто може стати кандидатом у віцепрезиденти США

22 липня 2024, 12:35
202
Наразі обговорюють кілька кандидатур на посаду віцепрезидента, якщо вони самі не претендуватимуть на посаду президента США.
Камала Гарріс
Камала Гарріс має обрати кандидата у віцепрезиденти / Колаж: Главред, фото: whitehouse.gov

Віцепрезидентка США Камала Гарріс після заяви Байдена про зняття його кандидатури з виборів заявила, що має намір виграти номінацію від американської Демократичної партії на балотування на посаду кандидата в президенти. Тепер їй потрібно ухвалити важливе рішення - обрати свого кандидата у віцепрезиденти.

Як пише Reuters. з посиланням на джерела, наразі обговорюються кілька кандидатур на посаду віцепрезидента, якщо вони самі не претендуватимуть на посаду президента США.

Хто може претендувати на роль віцепрезидента США

Губернатор-демократ Кентуккі Енді Бешир. Він успішно будує кар'єру в республіканському штаті, який 2020 року підтримав Дональда Трампа.

відео дня

Бешир пишається своїми досягненнями у створенні робочих місць, підтримці освіти та охорони здоров'я. Як губернатор, політик наклав вето на закони про заборону абортів і гендерно-затверджувальну допомогу для трансґендерної молоді, хоча вето було подолано республіканським законодавчим органом.

Міністр транспорту США Піт Баттіджиг має значний вплив у ключовому для демократів штаті Мічиган. Завоював підтримку виборців Демократичної партії 2020 року, перемігши на перших зборах виборців в Айові. Спочатку він змагався з Байденом і Гарріс, але потім підтримав Байдена і увійшов до його кабінету 2021 року.

Губернатор Північної Кароліни Рой Купер. Приділяє увагу економічному розвитку. Має високі рейтинги схвалення в політично конкурентному штаті, який голосував за Дональда Трампа у 2016 та 2020 роках.

Сенатор США Марк Келлі. Колишній капітан ВМС і астронавт. Відомий своїм поміркованим підходом у штаті, де традиційно перемагають республіканці, користується підтримкою Демократичної партії.

Губернатор Пенсільванії Джош Шапіро. Вважається висхідною зіркою Демократичної партії, хоча ступив на посаду рік тому. Демократи вважають його ключовим для перемоги на виборах у листопаді.

Шапіро має юридичну освіту і досвід роботи генеральним прокурором. Також має успішний досвід боротьби з республіканцями.

Мільярдер і губернатор Іллінойсу Джей Бі Прітцкер. Активно підтримує передвиборчу кампанію Байдена, використовуючи свої фінансові ресурси від готелів Hyatt. Він також допомагає провести Демократичну національну конвенцію в Чикаго наступного місяця. Хоча Іллінойс схиляється до демократів, Вісконсин залишається важливим призом на виборах 2024 року.

Губернаторка Гретхен Вітмер. У 2020 році її розглядали як кандидата на посаду віцепрезидента, перш ніж Байден вибрав Гарріс. Вітмер активно підтримувала Байдена в його переобранні.

Байден офіційно оголосив про свій вихід із президентських перегонів

21 липня президент США Джо Байден оголосив про своє рішення залишити президентські перегони та не продовжувати боротьбу за крісло в Білому домі. У соцмережі Х він опублікував лист, у якому заявив про відповідне рішення.

Байден заявив, що таке рішення є правильним і наразі слід зосередитися на завершенні своєї президентської каденції протягом терміну, що залишився. Новою кандидаткою від демократів має стати віцепрезидентка Камалла Гарріс, якій Байден уже висловив свою підтримку.

Хто така Камала Гарріс?

Камала Гарріс - американський політик і чиновник. Юрист. Член Демократичної партії США.

Гарріс - 49-й віцепрезидент США. Обіймає посаду з 20 січня 2021 року.

Перша жінка, перший темношкірий політик і перший політик азіатського походження на посаді віцепрезидента в історії Сполучених Штатів Америки.

19 листопада 2021 року Гарріс, поки Байден був під наркозом, у межах закону отримала повноваження президента США на тимчасовій основі. Гарріс стала першою і єдиною жінкою в американській історії, яка пройшла цю політичну процедуру, пише Вікіпедія.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що збирається виграти номінацію від Демократичної партії на виборах США.

"Для мене велика честь отримати підтримку президента, і я маю намір заслужити і виграти цю номінацію. До дня виборів залишилося 107 днів. Разом ми будемо боротися. І разом ми переможемо", - зазначила Гарріс.

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що президент США Джо Байден отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Він заявив, що перебуватиме в ізоляції до одужання.

Раніше Байден заявив, що вийде з президентських перегонів лише за умови, якщо лікарі виявлять у нього проблеми зі здоров'ям.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти