Чим Лукашенко допоможе окупантам РФ: білоруський експерт видав несподіваний прогноз

12 березня 2023, 03:20оновлено 12 березня 2023, 14:53
Валерій Карбалевич спрогнозував, що режим Олександра Лукашенка може надавати країні-агресору.
ЛУкашенко, Росія
/ колаж УНІАН і https://ua.depositphotos.com/

Олександр Лукашенко продовжуватиме підтримувати російських окупантів у війні з Україною, заявив білоруський журналіст і політолог Валерій Карбалевич.

В інтерв'ю Главреду він підкреслив, що ця підтримка буде здійснюватися в плані розвідки, а також створення постійної загрози нападу на Україну з території Білорусі для відволікання ЗСУ від війни на Донбасі.

При цьому співрозмовник не виключив, що диктаторський режим Лукашенка може також надавати російським військовослужбовцям всю військову інфраструктуру.

відео дня

"У тому числі аеродроми, залізниці, полігони, госпіталі і так далі", — додав Карбалевич.

Хто такий Валерій Карбалевич

Білоруський журналіст і політолог, кандидат історичних наук. Експерт аналітичного центру "Стратегія". Автор понад 800 публікацій з різних проблем внутрішньої і зовнішньої політики Білорусі.

Раніше Лукашенко заявив про те, що вибухи з пошкодженням літака окупантів РФ а-50 на аеродромі "Мачулищі" нібито спланували СБУ і ЦРУ.

Крім того, Лукашенко опустився до образ Володимира Зеленського, назвавши його "гнидою".

Нагадаємо, вранці 26 лютого на військовому аеродромі Мачулищі в Білорусі сталися два вибухи, які призвели до пошкодження російського військово-транспортного літака і снігоприбиральної техніки.

Пізніше стало відомо, що в Мачулищах був підірваний літак ДРЛО а-50 ВКС РФ, який загарбники використовують для пошуку українських систем ППО. А — 50-дуже дорогий літак, на озброєнні у РФ таких бортів всього 9 штук. Його основна функція-Дальня розвідка.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти