"Готує варіанти помсти": у Мережі дізналися про реакцію Путіна на атаку Кримського мосту

Володимир Путін, ймовірно, помститься Україні за Кримський міст / Колаж: Главред, фото: скріншот, соцмережі

Російському диктатору не одразу повідомили про події на Кримському мосту. Путіну представили дві версії атаки.

Російський диктатор Володимир Путін вирішив помститися за атаку на Кримський міст вночі 17 липня. Про те, як господар Кремля дізнався, що його улюблений міст був пошкоджений, написав Telegram-канал Генерал СВР, який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки РФ.

За даними каналу, Путіну повідомили про черговий удар по Кримському мосту близько дев'ятої ранку за московським часом у понеділок, коли президент прокинувся.

"Будити раніше президента не стали, напередодні ввечері він погано почувався і заснув дуже пізно. Коли Путіну повідомили про подію, він був дуже засмучений та ще близько півтори години приймав доповіді, намагаючись, розібратися в ситуації та прояснити повну картину. Після чого скликав нараду в режимі відеозв'язку з представниками керівництва силового та військового блоків», - йдеться у повідомленні.

Генерал СВР пише, що Путіну представили дві версії події. За однією з них, удар по мосту було завдано надводними безпілотними апаратами, а згідно з другою - безпілотними літальними апаратами. У підготовці та реалізації атаки в РФ звинуватили СБУ та військову розвідку України.

"Вислухавши всіх доповідачів, президент вибухнув п'ятнадцятихвилинною промовою, в якій звинуватив у тому, що трапилося, практично всіх учасників наради, висловлюючи претензії в загальному та кожному окремо, і все в матірній формі. Найбільше дісталося військовому керівництву, але і силовикам перепало. Більш м'яко Путін звертався до директора ФСБ Олександра Бортникова і секретаря Ради Безпеки РФ Миколи Патрушева», - йдеться у повідомленні.

Після наради Путіну стало погано і він викликав лікарів, а потім провів кілька консультацій з людьми зі свого близького оточення.

"Основною темою консультацій було обговорення ідей можливої відповіді на удар з боку України по Кримському мосту. Путін, вже після наради, дійсно дав розпорядження Міністру оборони і представникам керівництва силового блоку підготувати й надати до розгляду варіанти помсти», - зазначили на каналі.

Атака на Кримський міст

Вночі 17 липня на Кримському мосту знову пролунали вибухи. Пізніше в мережі опублікували перші кадри після вибухів на Кримському мосту.

У Службі безпеки України натякнули, що мають відношення до вибухів на Кримському мосту, які прогриміли в ніч на 17 липня.

Кілька українських ЗМІ з посиланням на свої джерела в силових відомствах повідомили, що атака на Кримський міст вночі 17 липня була спецоперацією Військово-морських сил ЗСУ та Служби безпеки України.

Тим часом Путін наказав терміново зібрати нараду через атаку на Кримський міст. Російський диктатор заявив, що Міністерство оборони Росії вже готує відповідь, і пригрозив українцям.

Радник голови ОП Михайло Подоляк вважає, що у відповідь на підрив Кримського мосту російські окупанти можуть збільшити кількість масованих ракетних обстрілів території України. Крім того, РФ також може намагатися наступати на деяких напрямках на фронті й збільшити кількість ударів по прикордонних територіях.

Інші новини:

Новини заразКонтакти