ЗСУ врятували кота, який пережив окупацію острова Зміїний

20 липня 2022, 16:07
Крім того, розвідники провели роботи з дослідження, рекогносцировки території і підземних укріплень острова Зміїний - з подальшим розмінуванням.
Кіт, Острів Зміїний
ЗСУ врятували кота, який пережив окупацію острова Зміїний / скріншот з відео та УНІАН

Бійці ЗСУ під час дослідження та розмінування острова Зміїний після окупантів знайшли кота. Тварині довелося провести більше чотирьох місяців в окупації, повідомляють представники ГУР українського Міноборони.

"Знайдений і евакуйований український кіт, який прожив кілька місяців в окупації", ‒ кажуть вони.

Крім того, розвідники провели роботи з дослідження і рекогносцировки території і підземних укріплень острова Зміїний. Потім вони виконали інженерні роботи з розмінування.

Потім ними були виявлені і вилучені зразки озброєння і техніки противника. Зокрема, систем наведення і управління, БПЛА Орлан-10, системи ПЗРК, гранатомети, вогнемети, стрілецьке озброєння, журнали бойових дій, особисті документи військових РФ, електронні носії інформації.

читайте такожРФ вибили зі зміїного за допомогою американських HIMARS: у Зеленського розкрили деталі

Звільнення острова Зміїний

30 Червня оперативне командування Південь повідомило, що російські окупанти покинули острів Зміїний після атак Збройних сил України.

У Міноборони країни-агресора підтвердили, що 30 червня окупанти пішли зі зміїного. Правда, в РФ це назвали "кроком доброї волі" і стверджували, що "завдання виконані".

Головнокомандувач українською армією Валерій Залужний підтвердив відомості про те, що російські окупанти покинули Зміїний. Воєначальник опублікував відео ударів по військах РФ на острові.

7 липня на острові Зміїний офіційно підняли прапор України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти